Maanantai 20.01.2020
Nimipäivät: Sebastian
Lammi
Pilvistä
1°C
Tuuli: 4 m/s EL
 

Omaehtoiselle vesiensuojelutyölle avustuksia Vanajavesi-keskukselta

Vanajavesisäätiön hallitus jakoi yhteensä 19 965 euroa avustuksia omaehtoiselle vesiensuojelutyölle. Avustuksia myönnettiin yhteensä 24 eri taholle eri puolilla Vanajaveden aluetta.

Yksi avustusta saaneista järvistä on Harasjärvi, jota niitetään Vanajavesisäätiön avustuksella. Harasjärven uimarannalla on nautittu jo 24 kertaa Raija Oksasen keittämää lohisoppaa leppeässä kesäillassa. Kuva: Raija Oksanen

Eniten avustuksia haettiin ja myönnettiin vesikasvien niittoon. Avustuksilla tuettiin myös mm. laskeutusaltaan tekemistä Hämeenlinnassa ja fosforia saostavan kemikaalin hankintaa Lopella. Myös roskien keräystalkoisiin, maisemanhoitotöihin, järven tilan seurantaan, vieraslajien torjuntatalkoisiin ja yhteiskäyttöön tulevan ongintalaiturin rakentamiseen myönnettiin avustusta.

Avustuksia myönnettiin järvien suojeluyhdistyksille sekä muille yhdistyksille tai yksityishenkilöille, jotka toimivat lähiympäristönsä tilaa parantavasti. Yhteensä Vanajavesisäätiöltä haettiin hankerahoitusta lähes 60 000 euron arvosta. Esitettyjen hankkeiden kokonaiskustannukset olivat yli 155 000 euroa.

Vanajavesisäätiö jakoi avustuksia omaehtoiselle vesiensuojelulle nyt kuudetta kertaa. Ydin-Hämeen alueelta avustusta sai neljä kohdetta.

Yksi hakijoista oli Ilmoilan osakaskunta, joka haki Jokijärvelle vesikasvien niittoon 500 euroa. Hankkeen kokonaiskustannukset ovat 3118 euroa. Teuronjärven suojeluyhdistys ry haki avustusta hoito- ja toimenpidesuunnitelman ja tarvittavien analyysien tekemiseen. Yhdistykselle myönnettiin 1400 euron avustus. Avustuksella jatketaan 2018 aloitettua työtä.

Etelä-Lammin kalastusyhdistys ry haki kaislan niittämiseen Harasjärvellä, Rantostenjärvellä ja Pakkaselanjärvellä. Avustusta myönnettiin 500 euroa.

Kataloisten osakaskunta haki niittotyöhön Kataloisten järvellä 500 euron avustusta ja sai hakemansa summan. Niittotyön kokonaiskustannukset ovat 682 euroa.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.