Sunnuntai 04.06.2023
Nimipäivät: Toivo
Lammi
Pilvistä
6°C
Tuuli: 4 m/s W
 

Oma Firma -yritysvalmennuksen kautta varma kesätyö nuorelle

Hei sinä nuori ihminen, onko sinulla idea joka haiskahtaa rahalle? Oletko keksinyt tuotteen tai palvelun, jota lähiympäristösi tarvitsee? Voisiko yrittäjyys olla työskentelymuotosi tulevaisuudessa?

Kesäyrittäjäksi ryhtymiselle voi olla monia syitä. Omat ansiot ovat tärkeitä, mutta yrittäjyydessä innostavat myös monet muut asiat: Omien ideoiden toteuttaminen, vapaus valita työajat, luovuus ja oppiminen ovat asioita, joita nuoret mainitsevat tärkeinä asioina yrittäjyydessä. Ammattiin opiskelevalle kesäyrittäjyys on hyvä tapa saada kokemusta ja aloittaa asiakaskunnan kerryttäminen.

4H-yrittäjät ovat iältään 13-28-vuotiaita. Kaiken ikäisiä 4H-yrittäjiä löytyy, peruskoululaisista korkeakouluopiskelijoihin. Yhdistävänä tekijänä on into kokeilla yrittäjyyttä ja omaa ideaa pienimuotoisesti ja sivutoimisesti.

4H-yritys on toimiva paketti nuorelle. Yritykselle on määritelty raamit valmiiksi, ja nuori voi keskittyä itse tekemiseen. 4H-yrittäjällä on mahdollisuus seitsemän opintopisteen todistukseen ja digitaaliseen osaamismerkkiin, joiden avulla osaamisen näyttäminen on helpompaa esimerkiksi oppilaitoksessa.

Hämeenlinnassa Ammattiopisto Tavastian opettaja tekee yhdessä 4H-yrittäjän kanssa yritystoiminnan suunnitelman (yrityksessä tehtävän työn) mahdollisesta opinnollistamisesta. 4H-yrittäjän on näin mahdollista halutessaan suorittaa yksi tutkinnon osa, Yrityksessä toimiminen 15 osp, ammatillisesta perustutkinnosta.

4H Oma Firma -valmennusta järjestetään Hämeenlinnassa kevään mittaan kolme kertaa. Jokainen yritysvalmennus sisältää kolme koulutuskertaa, joissa aloitetaan ideapajasta, jalostetaan liikeidea toimintasuunniltemaksi ja suunnitellaan yrityksen markkinointi, taloudenpitoa ja yritystoiminnan pyörittämistä.

Yritysvalmennuskerrat pidetään kahtena torstai-iltana ja yhtenä lauantaina maalis-, huhti- ja toukokuussa. Valmennukset järjestetään Ohjaamolla, Turuntie 4:ssä. Ilmoittautuminen tapahtuu Hämeenlinnan 4H-yhdistyksen nettisivujen kautta.

Tästä lisää tietoa >>

4H Oma Firma -yritysvalmennukseen voi tulla mukaan valmiin yritysidean kanssa tai ilman. Kurssilla ideaa pohditaan ja kehitellään yhdessä.

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.