Torstai 25.04.2019
Nimipäivät: Markku, Marko, Markus
Lammi
Selkeää
8°C
Tuuli: 1 m/s P
 

Oletko tutustunut kaupungin uusiin verkkosivuihin?

Hämeenlinnan kaupunki on uudistamassa verkkosivujaan. Keskeneräiset sivut ovat nyt avattuna kommentoinnille osoitteessa beta.hameenlinna.fi. Aikaa sivujen kommentointiin on 20.2.2019 saakka.

Beta-versiolla tarkoitetaan sivustoa, jossa ei vielä ole kaikkea sisältöä eikä toiminnallisuuksia. Beta-version julkaisulla kaupunki haluaa mahdollistaa sivuston käyttäjien osallisuuden kaupunkistrategian mukaisesti. Testauksesta saadut palautteet otetaan huomioon vielä lopullisesti maaliskuussa 2019 julkaistavaan sivustoon.

Uuden sivuston tavoitteena on selkeys ja helppokäyttöisyys. Keskeneräisestä beta-versiosta puuttuu vielä monia toimintoja mm. haun koodaaminen on vielä kesken, yhteystietokorteissa on puutteita, kieliversiointia ei ole toteutettu ja monien sisältöjen siirto on vielä kesken. Lisäksi sivuston otsikoiden ja tekstin tyyli eli fontti on vielä keskeneräinen. Sivut eivät myöskään toimi vielä teknisesti kaikilla nettiselaimilla ja laitteilla. Nämä työt jatkuvat vielä maaliskuulle saakka, jolloin lopullinen sivusto avautuu käyttöön.

Hämeenlinnan kaupunki toteuttaa uudet sivut yhdessä elinkeinoyhtiö Linnan Kehitys Oy:n kanssa. Tällä hetkellä kaupunki pitää yllä hämeenlinna.fi-sivustoa ja elinkeinoyhtiö matkailusivustoa visithameenlinna.fi. Kahden sivuston ylläpito vie voimavaroja ja sivustoissa on paljon päällekkäisiä sisältöjä.

– Halusimme lähteä rakentamaan yhteistä ja kaupungin elinvoimaa vahvistavaa ja esiintuovaa sivustoa, joka palvelee niin asukkaita kuin matkailijoita ja yrityksiä. Tämä on meiltä toisenlainen ratkaisu kuin kunnissa yleisesti –  perinteisesti matkailu- ja asukassivustot on erotettu toisistaan, kertoo viestintäpäällikkö Tiina Vahtokari.

Sivustojen yhtenäistämisen tavoitteena on kaupunkiviestinnän ja -markkinoinnin pienten resurssien järkevämpi käyttö ja päällekkäisten sisältöjen ja toiminnan poistuminen. Resurssien vähyydestä huolimatta tavoitellaan silti myös säästöjä, kun uusi sivusto sijaitsee yhdellä palvelimella yhdessä tietoturvatussa ympäristössä.

Lue lisää verkkosivujen kehittämisestä >>

Tutustu Hämeenlinnan uusiin verkkosivuihin täällä >>

1 kommentti

  1. Toivonen Maija-Liisa:

    hyvä alku onhan tästä liitoksesta jokunen vuosi kun ollaan oltu yhdessä ,nytkö tämä valaistuminen on tapahtunut.On muuten vaalit lähellä ,liekö asialla jotain ytymää.

     

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.