Sunnuntai 03.12.2023
Nimipäivät: Meri, Vellamo

Tuuli:
 

Nyt voit vaikuttaa kirjaston hankintoihin

Hämeenlinnan kaupunginkirjastossa asiakkaat voivat nyt entistä paremmin vaikuttaa siihen, mitä aineistoja kirjastoon ostetaan. Kirjasto on aloittanut uuden palvelun, Osallistavan valinnan, jossa asiakkaat voivat olla mukana päättämässä mitä aineistoja kirjastoon hankitaan.

Osallistavassa valinnassa asiakkaat pääsevät kommentoimaan ja valitsemaan mieleisiään kirjoja ja muita aineistoja valmiista listoista. Ensimmäiseksi asiakkaat pääsevät kertomaan mitä konsolipelejä, ruotsinkielisiä dekkareita ja englanninkielisiä matkaoppaita he haluaisivat kirjaston valikoimiin. Ensimmäiset listat ovat auki 30.11.2016 asti. Uusia listoja tulee asiakkaiden kommentoitavaksi säännöllisin väliajoin. Listoja tulee eri aiheista ja erikielisistä aineistoista.

Vanamo verkkokirjaston etusivulta löytyy linkki Osallistavaan valintaan. Valintojen tekeminen ja kommentointi edellyttävät kirjautumista palveluun kirjastokortilla ja tunnusluvulla. Listat ovat nähtävillä kaksi viikkoa, jonka jälkeen ne sulkeutuvat.

Valintatyökalulla saadaan täsmällisempää tietoa asiakkaiden toiveistaAsiakas voi klikkaamalla valita joko muutaman tai vaikka kaikki kirjat tai pelit listalta. Valintoja voi myös perustella kommentoimalla. Samaa kirjaa tai peliä ei voi äänestää samalla tunnuksella montaa kertaa, vaan jokaisella on käytössä vain yksi ääni jokaista kirjaa tai peliä kohden. Asiakkaiden valinnat ja kommentit ovat kirjaston valintatyön apuna. Kirjasto ei sitoudu kaikkien valittujen aineistojen hankkimiseen.

– Osallistavalla valinnalla saamme täsmällisempää tietoa asiakkaiden toiveista. Erityisesti toivomme saavamme kommentteja siitä, mitkä listalta valituista kirjoista tai peleistä ovat ensisijaisia, sanoo johtava informaatikko Varpu Vallbacka Hämeenlinnan kaupunginkirjastosta.

 Asiakkaalla on myös mahdollisuus halutessaan antaa sähköpostiosoitteensa, kun hän kirjautuu palveluun ensimmäistä kertaa. Kirjasto voi palvelun kehittymisen myötä olla aktiivisiin asiakkaisiin yhteydessä myös sähköpostitse.

 Osallistava valinta on käytössä myös mm. Helsingin ja Turun kaupunginkirjastoissa. Palvelun tuottaa BTJ Finland Oy. Osallistava valinta on valittu vuoden 2016 digitaaliseksi projektiksi Digital Business and Services -tapahtumassa.

Lammille.fi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.