Sunnuntai 28.05.2023
Nimipäivät: Alma
Lammi
Melkein pilvistä
7°C
Tuuli: 2 m/s SSW
 

Nyt tuikkujahtiin lammilaiset

Vaikka valtakunnallinen tuikkujahti onkin päättynyt, lammilaiset pääsevät silti keräämään metallisia tuikkukuoria hyvän asian vuoksi. Kirpputori Vanhan Pellavan eteisestä löytyy pahvilaatikko, johon poltettujen tuikkujen kuoria saa jättää.

– Knut Hiidenheimo Hämeenkoskelta kuuluu meidän partiolippukuntaan, ja hänen luokkansa kerää tuikkujen kuoria. Me päätimme auttaa Knutia tässä keräyksessä ja tuikkuja onkin tullut tosi paljon. Lisää saa mielellään tuoda, keräysastia pidetään Vanhan Pellavan eteisessä ainakin loppiaiseen asti, kertoo Anja Vitie partiolippukunta Lammin Evonkävijöistä.

Tuikkujahti on tuikkukuorien keräyskilpailu peruskoululaisille. Vaikka valtakunnallinen kampanja päättyikin, saadun positiivisen palautteen ansiosta kisaa on päätetty jatkaa Päijät-Hämeen Jätehuolto Oy:n (PHJ) toimialueella. Kilpailussa kerätään vain käytettyjen tuikkukynttilöiden metallikuoria. Kilpailussa ei kerätä ulkoroihujen kuoria tai muita alumiinipakkauksia.

Tuula Hurnasti esittelee keräysastiaa, joka on improvisoitu pahvilaatikosta. Kuva: Susanna Mattila

Tuula Hurnasti esittelee keräysastiaa, joka on improvisoitu pahvilaatikosta. Kuva: Susanna Mattila

Kirpputori Vanha Pellava valmistautuu lopettamaan toimintansa. Tarkoitus on lopettaa toiminta tammikuun loppuun mennessä yrittäjän elämäntilanteen vuoksi. Yrittäjä Tuula Hurnasti toivoo, että kirpputorille löytyisi kuitenkin jatkaja.

– Olisihan se sääli, jos tämä loppuisi kokonaan. Mutta jos uutta yrittäjää ei löydy pikaisesti, pidämme huutokaupan tammikuun lopussa, hän kertoo.

 

Susanna Mattila
Lammille.fi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.