Tiistai 05.12.2023
Nimipäivät: Selma

Tuuli:
 

Nuoren metsän hoitoon jälleen tukea

Nuoren metsänhoidon tukea voi hakea jälleen ensi torstaista eli 20.4.2017 alkaen. Maa- ja metsätalousministeriö keskeytti haun viime vuoden toukokuussa. Kemera-tuella edistetään metsien kestävää hoitoa ja käyttöä.

Metsäkeskus myöntää tuet yksityisille metsänomistajille. Taimikon varhaishoito- ja nuoren metsän hoitotyöt tulee toteuttaa 12 kuukauden kuluessa siitä, kun metsäkeskus on tehnyt rahoituspäätöksen. Nuoren metsän hoidon yhteydessä kaadettavan puun on jatkossa oltava läpimitaltaan vähintään kaksi senttimetriä, kun aiemmin vähimmäismitta oli kolme senttimetriä.

Suositeltavaa on, että sekä rahoitushakemukset että toteutusilmoitukset jätetään sähköisten järjestelmien kuten Metsäkeskuksen Metsään.fi-palvelun kautta. Tämä helpottaa hakemusten käsittelyä ja nopeuttaa päätöksentekoa ja maksatuksia. Sähköpostilla tulevat hakemukset joudutaan sen sijaan tallentamaan hyväksymisjärjestelmään manuaalisesti.

Metsäkeskus on jo hyväksynyt noin 30 miljoonan euron edestä taimikon varhaishoito- ja nuoren metsän hoitotöitä, joita ei ole vielä toteutettu eikä maksettu. Tämä vastaa noin 115 000 hehtaaria. Nuoren metsän hoidon hyväksytyt hakemukset ovat saapuneet metsäkeskukseen vuoden 2015 lopussa ja vuoden 2016 alussa, ja ne on hyväksytty pääosin viime vuoden aikana.

Taimikon varhaishoidon hakemuksia on saapunut jatkuvasti 10.10.2016 jälkeen hyväksyttäväksi. Taimikon varhaishoito- ja nuoren metsän hoitotyöt voi aloittaa rahoitushakemuksen jättämisen jälkeen. Jo hyväksyttyjen hankkeiden lisäksi tämän vuoden aikana voidaan hyväksyä uusia töitä noin 54,6 miljoonan euron edestä, mikä vastaa noin 210 000 hehtaaria.

Maa- ja metsätalousministeriö kumosi rahoitushakemusten hyväksymiskiellon tänään 12.4.2017. Lisäksi hallitus hyväksyi tänään muutoksen kestävän metsätalouden rahoituksesta annettuun asetukseen. Asetusmuutos tulee voimaan 20.4.2017.

 

Lammille.fi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.