Maanantai 18.01.2021
Nimipäivät: Laura
Lammi
Melkein pilvistä
-4°C
Tuuli: 1 m/s E
 

Nosto-automaatilta voi nostaa rahaa kaikkien pankkien korteilla

S-ryhmä teki viime vuonna päätöksen yhteistyöstä Nokas CMS Oy:n kanssa käteisautomaattipalveluiden toteuttamisesta Suomessa. Yhteistyön perustana on Finanssivalvonnan pankeille antama uusi käteisnostotapahtumia koskeva ohjeistus.

Uusi ohjeistus on mahdollistanut käteisautomaattimarkkinoille tulon uusille toimijoille vuoden 2017 alusta. Sen mukaan pankin on määritettävä koko EU:n kattava hinnoittelu asiakkaan käteisnostoille. Kustannus asiakkaalle on riippumaton siitä, missä tai miltä käteisautomaatilta asiakas rahaa nostaa.

Nosto-käteisautomaatit ovat kustannuksiltaan yhdenvertaisia muihin käteisautomaatteihin verrattuna. Kuluttajalle ei aiheudu lisäkuluja automaatin käytöstä. Automaatit toimivat kaikkien pankkien korteilla ja niistä saa tuttujen 20€:n ja 50€:n setelien lisäksi asiakkaiden toivomusten mukaisesti 10€:n seteleitä.

Nosto-käteisautomaattien käyttö on asiakkaille täsmälleen samanhintaista kuin muidenkin käteisautomaattien. Käteisnoston kulut riippuvat asiakkaan pankin palveluhinnastosta. Nosto-käteisautomaattien käyttö on yhtä helppoa ja turvallista kuin muidenkin käteisautomaattien. Niistä löytyy tutut ominaisuudet, kuten esimerkiksi käteisnosto ja saldotiedustelu. Tosin tällä hetkellä saldotiedustelu on mahdollista Mastercardilla, Visalle toiminto on tulossa lähiaikoina. Nosto-käteisautomaateista saa myös 10 euron seteleitä. Nosto-automaattien kertanostoraja on 400 €. Oman korttisi turvaraja voi poiketa tästä.

Nosto-automaateilla voi käyttää yleisimpiä maksukortteja, kuten Visaa (Visa, Visa Electron, Plus) ja Mastercardia (Mastercard, Maestro, Cirrus). Siis lähestulkoon kaikkia suomalaisten pankkien myöntämiä kortteja sekä suurinta osaa ulkomaisten pankkien myöntämistä korteista. Käteisnostosta tehdään katevaraus heti käteisnoston jälkeen samalla tavalla kuten maksupäätetapahtumista. Varsinainen veloitus näkyy tilillä muutaman pankkipäivän kuluessa, pankista riippuen.

Hämeenlinnassa Nosto-automaatti on jo käytössä Idänpään S-marketin yhteydessä. Lammille Nosto-automaatti on tulossa elokuun alussa. Otto-automaatti siirretään paikalta pois viikolla 32.

Lammille.fi

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.