Sunnuntai 03.12.2023
Nimipäivät: Meri, Vellamo

Tuuli:
 

Neuvoja, ehdotuksia, tai ihan koko suunnitelma

Sisuste-Peltoniemen asiakkaista monella on sama ongelma. Mieleiset huonekalut on saatu hankittua, mutta verhot puuttuvat. Silloin Tuija Peltoniemi lähtee asiakkaan luokse, ottaa mittoja ja tutkii kodin värimaailmaa.

– Silloin on helppo sisustaa, jos koti on aivan uusi ja tyhjä. Mutta yleensä koti on jo valmiiksi sisustettu. Silloin uuden täytyy sopia entisen värimaailmaan, hän sanoo.

Värisävyjen valinta on tarkka juttu. Eräälle asiakkaalle tilattiin kankaita taulun värimaailman mukaan. Kuva: Susanna Mattila

Värisävyjen valinta on tarkka juttu. Eräälle asiakkaalle tilattiin kankaita taulun värimaailman mukaan. Kuva: Susanna Mattila

Tuija Peltoniemellä on paitsi käsi- ja taideteollisen koulun opinnot ja 30 vuoden kokemus huonekalualalta, pian myös sisustajan ammattitutkinto tukenaan asiakkaiden toiveiden toteuttamisessa. Sisustajan ammattitutkinnon puolentoista vuoden opinnot ovat tulleet päätökseen ja tutkintopaperit hän saa käteensä kuluvan viikon perjantaina.

– Halusin opiskella sisustusalaa, jotta saan vahvistusta omalle osaamiselleni. Osaan esimerkiksi perustella ehdotuksiani paremmin asiakkaalle.

Sisuste-Peltoniemellä sisustussuunnittelua ei ole hinnoiteltu erikseen. Se kuuluu pakettiin siinä kuin huonekalujen asennus ja kotiinkuljetuskin, kun asiakas hankkii kalusteensa liikkeestä. Erikseen hinnoiteltuihin palveluihin kuuluu esimerkiksi verhotankojen asennus.

– Jos asiakas haluaa kokonaisvaltaisen sisustussuunnitelman piirrustuksineen, silloin lasketaan suunnittelullekin erikseen hinta, hän toteaa.

Sisustussuunnittelulla voi pelastua monelta virheratkaisulta. Peltoniemen mukaan rauhassa ja hyvin suunniteltu tuo loppujen lopuksi säästöä. Hän sanoo oman tehtävänsä olevan tuoda ideoita asiakkaalle.

– On sisustussuunnittelijan ammattitaitoa olla perillä erilaisista vaihtoehdoista ja nähdä, mitä kaikkea voi olla mahdollista toteuttaa. Meidän tehtävä on kertoa, mitä kaikkea on olemassa.

Suomalaiseen makuun voi olla myös bling bling, todistaa Tuija Peltoniemen suunnittelema sisustus. Kuva: Susanna Mattila

Suomalaiseen makuun voi olla myös bling bling, todistaa Tuija Peltoniemen suunnittelema makuuhuoneen sisustus. Kuva: Susanna Mattila

Lammin palveluvalikoimasta on useamman vuoden puuttunut sisustustekstiilit ja verhot.  Tätä epäkohtaa korjaamaan Tuija Peltoniemi perusti oman putiikin Julia-tyttären kanssa Sisuste-Peltoniemen sisälle vuosi sitten. Jo pitkään hän ehti tehdä lammilaisille verhoja, mutta tuolloin hän työskenteli kangaskaupan palveluksessa kaupungissa.

–  Hiukan odottelinkin, että eikö nyt kukaan ala myymään sisustustekstiilejä Lammilla.

Varsinaisen ompelutyön hän on ulkoistanut, mutta tekee osan ompelusta myös itse. Sisustuskaupassa on myös valikoima ompelutarvikkeita myynnissä, ihan vain hyvän palvelun vuoksi.

– Kankaita meille tulee muun muassa paitsi kotimaasta myös Ruotsista, Tanskasta, Englannista ja Hollannista. Teemme kaikkea mahdollista vuoritetuista verhoista puutarhakalusteiden päällisiin ja paloturvallisiin tekstiileihin, Tuija Peltoniemi kertoo.

Inspiroiva kangasvalikoima pursuaa vaihtoehtoja. Ja lisää saadaan tilaamalla. Kuva: Susanna Mattila

Inspiroiva kangasvalikoima pursuaa vaihtoehtoja. Ja lisää saadaan tilaamalla. Kuva: Susanna Mattila

Susanna Mattila
Lammille.fi

 

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.