Maanantai 25.09.2023
Nimipäivät: Kullervo

Tuuli:
 

Muroja ja näkkäriä lapsille ruokana loman jälkeen

Super, Tehy ja JHL ovat ilmoittaneet kuntatyönantajaan kohdistuvista työtaistelutoimenpiteistä viikolle 43. Toimenpiteet ovat vastalause maan hallituksen aikeille muuttaa työsopimuslain henkilöön liittyviä irtisanomisperusteita pienissä yrityksissä. Tämä lainmuutos ei koske kuntasektoria. Lakolla on vaikutuksia muun muassa koululaisten ja päiväkotilasten ateriapalveluihin sekä kirjastojen aukioloaikoihin Ydin-Hämeessä.

Lakon toteutuessa Tekme Oy:n Kaurialan keskuskeittiön henkilökunta on lakossa maanantaina ja tiistaina. Tämä tarkoittaa muutoksia ruokatarjontaan kantakaupungin ja Tuuloksen, Lammin ja Hauhon päiväkodeissa ja kouluissa. Erityisruokavalioista voidaan tarjota gluteeniton vaihtoehto. Hämeenlinnan kaupunki toivoo, että huoltajat laittavat omia eväitä muita erityisruokavaliota noudattaville koululaisille ja päivähoidossa oleville lapsille.

Jos lakko toteutuu, koululaisten ruokalista koostuu ensi maanantaina ja tiistaina muroista, mehukeitosta, säilykehedelmästä, näkkileivästä ja levitteestä.

Ruokalista koostuu muroista, mehukeitosta, säilykehedelmästä, näkkileivästä ja levitteestä. Vaikutukset ulottuvat mahdollisina ruokalistamuutoksina vielä keskiviikon 24.10. ruokalistaan.  Iittalassa ja Rengossa ateriapalvelun toimittaa päiväkoteihin ja kouluihin Fazer Food Service Oy normaalisti.

Tehy ja Super ovat ilmoittaneet vuoronvaihtokiellosta, joka alkaa maanantaina 22.10.2018 ja päättyy sunnuntaina 4.11.2018 klo 23.59. Tehy on ilmoittanut, että vuoronvaihtokielto koskee kaikkia sen jäseniä. Superin ilmoituksen mukaan vuoronvaihtokielto koskee sekä kunta-alan että yksityisen sektorin työpaikkoja. Vuoronvaihtokielto ei koske virkasuhteisia kummassakaan järjestössä.

Kun kyseessä on ylityökielto, työntekijät työskentelevät normaalisti ennalta sovittujen työvuorojen mukaisesti mutta vuorojen vaihtamisesta kieltäydytään.

Ilmoituksen mukaan JHL:n poliittinen lakko toteutetaan maanantaista 22.10. klo 00.00 tiistaihin 23.10. klo 24.00 asti. Lakko koskee kaikkia lakon aikavälillä alkaneita vuoroja. JHL:n ylityö- ja vuoronvaihtokielto päättyy 21.10.2018 klo 24.00. Lakko koskee vain työntekijöitä, ei viranhaltijoita.

JHL:n lakko vaikuttaa lähikirjastojen aukioloaikoihin seuraavasti:
– Nummen kirjasto on avoinna vain omatoimisesti 22.-23.10.2018,
– Lammin kirjasto on avoinna ma 22.10.2018 klo 9-16, josta klo 9-12 itsepalvelulla ja ti 23.10.2018 klo 12-19,
– Tuuloksen kirjaston on kiinni 22.-23.10.2018.

Sairaala- ja hoivapalvelujen osalta neuvottelut ovat kesken. Niiden etenemisestä tiedotetaan tilanteen selvittyä.

Kaupunki tiedottaa tilanteen etenemisestä kaupungin verkkopalvelun, sosiaalisen median kanavien sekä mediatiedotteiden kautta. Huoltajia tiedotetaan Daisyn ja Wilman kautta.

Lammille.fi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.