Lauantai 03.06.2023
Nimipäivät: Orvokki, Viola
Lammi
Verrattain pilvistä
4°C
Tuuli: 5 m/s NW
 

Mommilantiestä tulee tilkkutäkki

Ely-keskus on luvannut, että Mommilantien pahimmat paikat Lammin keskustassa korjataan. Korjaustyö toteutetaan laatikkojyrsintänä. Liikenneviraston julkaisu Tienrakennustöiden yleiset laatuvaatimukset ja työselitykset kertoo, mikä on laatikkojyrsintä:

“Päällysteen alusta tasataan jyrsimällä ajokaistalle yhtenäinen laatikko, jonka syvyys määräytyy uuden päällystemassan maksimiraekoon tai urien pohjan tason perusteella. Laatikkoon levitetään suunnitelman mukainen uusi päällyste. Uusi päällyste on levitettävä saumojen kohdilla siten, että se tiivistettynä jää samaan tasoon vanhan päällysteen kanssa. Saumakohdan tartunta on varmistettava sivelemällä sauma bitumiliuoksella tai -emulsiolla ennen uuden massan lisäystä. Laatikkojyrsintä on tehtävä niin leveäksi, että saumakohdat eivät jää liikenteen kulutukselle alttiiksi.”

Toisin sanoen kiiltävää, uutta asvalttia on odotettavissa vain paikoitellen Mommilantielle. Lopputulos tullee näyttämään tilkkutäkiltä, kuten Mommilantietä Hausjärvelle ajaneet ovat nähneet.

Lammille.fin Facebook-sivustolla uutinen on herättänyt innostusta mutta myös epäuskoa. Toisaalta sade-ennuste näyttäisi seuraavien 10 päivän osalta poutasäätä, joten jäämme jännityksellä odottamaan saadaanko tie korjattua ennen talvea.

Susanna Mattila
Lammille.fi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.