Lauantai 09.12.2023
Nimipäivät: Anna, Anne, Anni, Anu, Anneli

Tuuli:
 

Menneisyyden metsästäjät avaavat oven tuhannen vuoden taakse

Menneisyyden metsästäjät -sarja avaa metallinetsintää harrastuksena. Laji on kasvattanut viime vuosina suosiotaan. Pääosassa ohjelmasarjassa on kuusihenkinen harrastajaryhmä, joka on tehnyt merkittäviä löytöjä eri puolilta Suomea ja Hämettä, muun muassa Hauholta ja Hämeenkoskelta.

Tomi Virtanen, Reijo Hyvönen ja Mikko Mäkelä etsintähommissa. Kuva: YLE TV1

Tomi Virtanen, Reijo Hyvönen ja Mikko Mäkelä etsintähommissa. Kuva: YLE TV1

– Onnistuimme kuvausten yhteydessä löytämään useita ainutlaatuisia esineitä, jotka tuovat uutta tietoa alueiden historiasta ja täällä asuneiden ihmisten elämästä, kertoo Reijo Hyvönen. Muita sarjan päähenkilöitä ovat Ossi KupilaPekka KupilaMikko MäkeläJussi Nieminen ja Tomi Virtanen.

Ohjelmassa nähtävät löydöt, kuten hopea-aarteet, uskomattomat korut ja soturihautojen miekat avaavat katsojille tuhat vuotta suljettuna olleen oven Suomen historiaan, johon myyttiset merirosvot, julmat viikingit, kaukaiset kauppiaat sekä raivoisat ryöstäjät ovat jättäneet jälkensä.

Ensimmäisessä jaksossa Menneisyyden metsästäjien tavoitteena on löytää vesilahtelaisen Laukon kartanon mailla olevalta Pohdon saarelta merkkejä Matti Kurjen ja Pohdon välisestä myyttisestä kaksintaistelusta. Toisessa jaksossa ollaankin jo Hauholla, josta ryhmä lähtee etsimään kadonneita rautakautisia kyliä, joissa uskotaan edelleen olevan maahan kätkettyjä aarteita.

Etsinnän pohjana on arvelu, jonka mukaan syksyllä 1040 hämäläiseen kylään ratsasti joukko julmia sotilaita. Verilöylyssä kylän miehet surmattiin, päälliköt, naiset ja lapset otettiin vangeiksi. Kaikki kelpaava ryöstettiin. Vain osa asukkaista ehti piilottaa rikkautensa, ennen kuin kylä poltettiin ja tuhottiin.

Menneisyyden metsästäjät on tosi tv -sarja, joka alkaa YLE TV1:llä ensi tiistaina 10.1. klo 20. Jaksot uusitaan sunnuntaisin klo 13 ja maanantaisin klo 9.30. Jaksot ovat katseltavissa myös YLE Areenassa. Sarjan on käsikirjoittanut ja ohjannut Kimmo Leed. Tuotanto on Filmaattiset Oy:n, vuodelta 2016.

(Lammille.fi)

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.