Maanantai 02.10.2023
Nimipäivät: Valio

Tuuli:
 

Luvassa led-valoa pimeyteen

Rikkinäiset katuvalot ovat herättäneet harmia lammilaisissa. Katulampusta voi valo olla pitkäänkin pois, ja kun se vihdoin saadaan korjattua, palaa viereisestä tolpasta lamppu. Ja taas odotetaan.

Hämeenlinnan valojen kehitysjohtaja Jari Kattainen toteaa, että yhden lampun vuoksi ei kantakaupungista voi lähteä ajamaan Lammille asti. Kaupungin Lammilla työskentelevät työntekijät taas eivät voi vaihtaa lamppuja, koska vaihtamiseen tarvitaan sähköasentajan pätevyys ja nostoauto.

Jari Kattainen on aloittanut 2 miljoonan euron kehittämishankkeen Hämeenlinnan Valot Oy:ssä. Kuva: Susanna Mattila

Jari Kattainen on aloittanut 2 miljoonan euron kehittämishankkeen Hämeenlinnan Valot Oy:ssä. Kuva: Susanna Mattila

Aikaisemmin valoja vaihdettiin ryhmävaihtoina, joka tarkoitti kolmen alueen kiertämistä kolmen vuoden välein. Tästä on luovuttu säästöjen aikaansaamiseksi. Ryhmänä vaihdettuja lamppuja voi tulla tiensä päähän siis useampikin lyhyellä aikavälillä saman kadun varrelta.

Hämeenlinnan valojen tulevaisuus on auki. Se ratkeaa uuden Hämeenlinnan toimintamallin myötä 1.6.2017. Kattaisen mukaan yhtiön talous on saatu kuntoon ja nyt nähdään selkeästi, mihin rahat menevät. Kattainen on aloittanut kahden miljoonan euron kehittämishankkeen yhtiössä. Tarkoitus on vaihtaa sekä lamppuja että valaisimia uusiin led-tuotteisiin. Säästöt energiakustannuksissa ovat yli 50%.

– Kilpailutukset on saatu valmiiksi. Hankkeessa vaihdetaan valaisimia ja lamppuja huonokuntoisille alueille, sekä vanhat lamput vaihdetaan led-lamppuihin sitä mukaan, kun vanhoja menee rikki. Sitä en osaa sanoa, missä vaiheessa Lammilla tulee led-valoja. Kaikki alueet ovat tässä kohtaa tasa-arvoisia. Nyt kun pimeä aika on alkamassa, täytyisi nopeasti led-valoja saada kuitenkin toimintaan, jotta saadaan myös säästöjä aikaan, hän sanoo.

Susanna Mattila
Lammille.fi

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.