Maanantai 02.10.2023
Nimipäivät: Valio

Tuuli:
 

Lisävuoro Lammin ja Hämeenlinnan välille

Syysloman jälkeen Hämeenlinnasta pääsee arkisin Lammille klo 6 lähtevällä linja-autolla. Auto palaa Lammilta kaupunkiin klo 6.40. Syksyllä alkanut vuoro 6.50 jatkaa myös liikennöintiään, joten työ- ja koulumatkalaisia hemmotellaan kahdella bussivuorolla. Ei siis haittaa, jos myöhästyy klo 6.40 bussista, kun seuraavaa ei tarvitse odottaa kuin 10 minuuttia.

Lammilaisilta on kadonnut jo useita bussivuoroja sekä Hämeenlinnan että Lahden suuntaan. Kuvassa oleva Niemisen linja lopetti liikennöinnin Lammilta Hämeenlinnaan jo 30.5.2014. Kuva: Susanna Mattila

Lammilta pääsee syysloman jälkeen arkisin kahdeksaksi Hämeenlinnaan kahdella bussilla, joiden lähtöajat ovat 10 minuutin välein. Myös Lahteen pääsee kahdeksaksi Lammin länsipuolelta Lammilla vaihtamalla. Kuvassa oleva Niemisen linja lopetti liikennöinnin Lammilta Hämeenlinnaan jo 30.5.2014. Kuva: Susanna Mattila

Lammilta on aiemmin lähtenyt bussivuoro klo 6.40 Hämeenlinnaan, mutta asiakastoiveisiin perustuen vuoron lähtöajaksi vaihdettiin talviliikenteen alussa 6.50. Nyt kaupunki on saanut asiakaspalautetta, ettei 6.50 vuorolla ehdi riittävän ajoissa Hämeenlinnan keskustaan. Matka-aikaa lisää osaltaan se, että vuorossa on paljon matkustajia.

– Lammilta 6.50 lähtevässä vuorossa on ollut seisomakuormaa, mikä ei sovi valtatiellä ajettavaan liikennöintiin. Lisäksi on tullut palautetta, että kauemmas keskustasta menevät matkustajat eivät ehdi ajoissa, valaisee joukkoliikennekoordinaattori Maarit Kaartokallio tilannetta.

– Kahden auton ratkaisulla toivomme, että kuormat jakautuvat paremmin. Tämä on tällainen lyhytaikainen kokeilu, jonka tulevaisuutta tarkastellaan uudelleen alkuvuodesta. Pekolan liikenteen siirtymäaikaliikenne päättyy helmikuussa, jolloin kaupungille siirtyy lisää vuoroja. Tuolloin nähdään miten ratkaisu on toiminut.

Toinen aamuliikenteen muutos talviliikenteen alussa oli se, että klo 6.40 Lammilta Lahteen menevä vuoro ei enää lähde Hämeenlinnan keskustasta kuten aiemmin. Tästä on tullut pari palautetta, joissa on toivottu opiskelumatkayhteyttä Lahteen kahdeksaksi Hämeenlinnasta ja Tuuloksesta.

Hämeenlinnasta kuudelta lähtevä vuoro palvelee niitä matkustajia, jotka kulkevat Lammin länsipuolelta Lahteen. Bussia joutuu tosin vaihtamaan Lammilla, mutta Lahteen ehtii 6.40 lähtevällä vuorolla kahdeksaksi.

– Toivottavasti matkustajia on enemmän kuitenkin kuin vain kaksi, Kaartokallio toteaa.

Toisen asteen opiskelijalle myönnetty Kelan 30 päivän koulumatkatukilippu kelpaa myös silloin, jos vaihtaa bussia Lammilla eli Waltti-matkakortilla voi tehdä tämän vaihdollisen matkan.

– Asiakkaan on kuitenkin etukäteen varmistettava, että myös uusi reittiosuus sijaitsee koulumatkatukeen myönnetyillä vyöhykkeillä. Lammi sijaitsee C-vyöhykkeellä. Jos asiakas jatkossa nousee kyytiin Tuuloksesta, joka sekin on C-vyöhykkeellä, ei koulumatkatukilippua tarvitse päivittää. Jos matka alkaa jo esim. Eteläisistä (B-vyöhyke) tai Hämeenlinnan keskustasta (A-vyöhyke), on koulumatkatuki päivitettävä. Jos kyse on Oy Matkahuolto Ab:n lipputuotteesta, on koulumatkatukilipun voimassaolo varmistettava heiltä, Kaartokallio muistuttaa.

Susanna Mattila
Lammille.fi

2 kommenttia

 1. merita Kautonen:

  Lisävuoro aamusta Lammilta keskustaan on mahtava asia, käytävän täydeltä tälläkin viikolla ainakin maanantaina oli ihmisiä seisomassa 6:50 vuorossa. Hienoa, että vuosia jatkunut epäkohta korjautuu. Lahteen päin koululaiset kulkevat matkakortilla, jonka pitäisi kelvata Lammilta Lahteen tun vaihdon suhteen. Suosittelen tarkistamaan Tuuloksesta tai kauempaa kulkevien kohdalla. Lahden Waltti loppuu Hämeenlinnan rajalla, jos ei sitä nyt ole muutettu. Meillä tulee käyttöön nämä molemmat uudet linjat.

   
 2. Avatar photo
  Susanna Mattila:

  Kiitos kommentista Merita! Kiva kuulla, että vuoromuutoksesta on hyötyä teidän perheessä! Ja tiedoksi, että lisäsin Maarit Kaartokallion vastauksen koskien juuri näitä koululaisten ja opiskelijoiden lippuja. Mukavaa syksyä!

   

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.