Tiistai 05.12.2023
Nimipäivät: Selma

Tuuli:
 

Lehmäkin tulee joulunavaukseen Lammilla

Lammin Yrittäjien perinteinen joulunavaus on tapahtuma, jota odotetaan. Tapahtumapäivä on ensimmäisen adventin aattona, eli ensi lauantaina. Lammin Yrittäjien Facebook-sivustolle on kertynyt tiedusteluja joulunavauksen ohjelmasta. Erityisesti ihmisiä on kiinnostanut onko joulunavauksessa tonttuparaati, paukutellaanko raketteja ja kantaako joulupukki osuuskaupan muovipussia tänäkin vuonna.

Vuonna 2014 Joulupukki jakeli karkkia muovipussista, mutta ei tänä vuonna. Kuva: Susanna Mattila

Vuonna 2014 Joulupukki jakeli karkkia muovipussista, mutta ei tänä vuonna. Koiraperheissä kiinnostaa tieto ilotulituksen ajankohdasta, se on klo 16.30. Kuva: Susanna Mattila

– Kyllä, tonttuparaati on tänäkin vuonna. Tontut lähtevät liikkeelle K-market Mallaksen pihasta. Tapahtuma päättyy ilotulitukseen  ja tarkoitus on huolehtia, että joulupukilla on jotain muuta kuin muovipussi kädessään, sanoo Lammin Yrittäjien puheenjohtajaksi uudelle kaudelle juuri valittu Päivi Kankaanmäki.

– Hauskaa, että joulunavaus on puhuttanut ihmisiä jo etukäteen. Näyttää siltä, että tapahtuma on tärkeä lammilaisille, hän jatkaa.

Tuttujen elementtien lisäksi uusiakin kujeita on luvassa. Asiaan kuuluvan hevosvieraan lisäksi joulunavaukseen on tulossa myös ainakin yksi lehmä. Myös perinteinen arvonta on uudistunut. Arvontaan osallistuvat vain ne kupongit, joihin osallistuja on löytänyt kaikki koodisanat. Sanoja on piiloteltu lammilaisiin liikkeisiin ja niitä voi käydä metsästämässä jo torstaista alkaen.

– Arpajaisiin osallistuneiden täytyy muistaa olla arvonnan alkaessa paikan päällä, Kankaanmäki muistuttaa.

Tapahtumapaikkana on Lammin Säästökarien pihamaa, jossa on joulumyyjäiset ja seurakunnan väki laulattamassa iloisia joululauluja yleisöllä. Tarjolla on myös joulupuuroa ja glögiä perinteiseen tapaan. Tapahtuman avaa Reima Numminen.

Tonttukulkuetta ovat tukemassa K-market Mallas ja Lammin VPK. Ilotulituksen tarjoaa Lammin Yrittäjät. Menossa ovat mukana myös Kanta-Hämeen Showtekniikka, Suomen ilotulite Oy, Hämeenlinnan valot oy, Myllyn kuppi ja kakku, Paikallislehti Keski-Häme ja Kuusamon mansikkatila.

Lammin Yrittäjien joulunavaus 26.11. klo 14–16.30.  Arvontalipukkeiden palautus klo 15.00 Keski-Hämeelle. Tonttuparaati klo 15.30 K-market Mallaksen pihalta. Liikkeiden arpajaiset klo 16.15 Lammin Säästökarien edustalla, arvontaan osallistujien oltava paikanpäällä. Ilotulitus klo 16.30.

Lammille.fi

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.