Maanantai 04.12.2023
Nimipäivät: Airi, Aira

Tuuli:
 

LASBin C-pojille karvas tappio kotihallissa

Tunnelmat lähdettäessä SM C1-poikien runkosarjan otteluun 7/22 lauantaina 12.11 olivat odottavat. Nimenomaan kotijoukkue LASBilta odotettiin pisteiden ottamista TPS:ltä. Ottelu lähtikin isäntien johtamana mallikkaasti käyntiin kun ensin ykköskenttä teki avausmaalin sekä sen jälkeen kolmoskenttä kuin kakkoskenttäkin kukin yhden maalin. Mutta turkulaiset eivät hyytyneet ja saivat kavennettua erän loppuun mennessä tilanteen 3-2:een.

LASBin C-poikien kotipeli TPS:a vastaan oli tasainen. Kuva: Susanna Mattila

LASBin C-poikien kotipeli TPS:a vastaan oli tasainen. Kuva: Susanna Mattila

Toiseen erään tultaessa LASB otti jälleen kuskin paikan ja vain 43 sekuntia erän alusta Parkkinen #70 karkasi yksin läpi ja siirsi isännät turvallisempaan 4-2 johtoon. Mitään maali-iloittelua erä ei ollut sillä kumpikin joukkue teki 2 maalia ja niin LASB siirtyi kolmanteen erään vielä yhden maalin johdossa 5-4.

LASB lähti kolmanteen erään vielä yhden maalin johdossa. Kuva: Susanna Mattila

LASB lähti kolmanteen erään vielä yhden maalin johdossa. Kuva: Susanna Mattila

Kolmannen erän alussa puolestaan noin minuutin päästä aloitusvihellyksestä TPS väänsi pelin tasoihin 5-5. Tästä kuitenkin LASB sisuuntuneena hetken kuluttua 5 minuutin sisällä leipoi itsensä 8-5 johtoon ajassa 51:49. Mutta turkulaiset eivät tästä lannistuneet vaan ottivat jopa maalivahdin pois pelaakseen 6 kenttäpelaajalla. TPS:n taktiikka toimi ja niin vain 3 maalin johto oli sulanut noin 4 minuuttia ennen erän loppua. Kummallakin joukkueella oli tilanteita, mutta tasatilantessa 8-8 erän päättyessä mentiin 5 minuutin äkkikuolemajatkoerään.

C-pojille peli oli ensimmäinen, joka venyi jatkoerään. Kuva: Susanna Mattila

C-pojille peli oli ensimmäinen, joka venyi jatkoerään. Kuva: Susanna Mattila

Tämä LASBin SM-sarjan peli oli ensimmäinen missä ratkaisu venyi jatkoerään. Nyt tavoitettavissa kotijoukkueen kannalta oli ainakin 1 piste jos erä päättyisi maalittomana, mutta tietysti makeampaa olisi saada 2 pistettä. Mutta kun jatkoerän ajassa 3:11 TPS:n Väre #19 ylsi hattutemppuun jatkoaikamaalilla oli LASBin pelaajien pettymys valtava ja käsinkosketeltava. Niin vain kaksi kertaa kolmen maalin johtoa oli kuivunut kokoon ja pisteet meni Turkuun.

Kaikesta otetaan tietysti opiksi ja seuraava peli onkin jo keskiviikkona 16.11.2016 Janakkalassa jossa vastassa paikallinen SC Urbans. Pisteitä lähtee LASB sieltäkin hakemaan välittämättä SC Urbansin johtoasemasta sarjataulukossa.

Marco Rinne
LASB

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.