Tiistai 14.07.2020
Nimipäivät: Aliisa, Alisa
Lammi
Selkeää
8°C
Tuuli: 3 m/s L
 

Lammin partiolaisten suurhanke valmistui

Partiolippukunta Lammin Evonkävijöiden suurhanke, Revonkolo-laavu Kalevala-puistoon on valmistunut. Laavu asennettiin paikoilleen eilen perjantaina, syyskuun kuudentena päivänä. Partiolaiset käyttävät laavua itse aina klo 16.30 alkaen, mutta päiväsaikaan ja partiolaisten ollessa poissa laavu on kenen tahansa käytössä.

“Toivomme, että kaikki lammilaiset ottaisivat laavun omakseen ja huolehtisivat sen siisteydestä ja kunnossa pysymisestä kuin omastaan. Laavu on saatu Kalevala-puistoon usean tahon lahjoittamin varoin ja Hämeenlinnan kaupunki on tukenut hanketta Minipilotti-rahalla,” kertoo hankkeessa mukana ollut Anja Vitie.

Revonkolo-laavu Kalevala-puistossa

Partiolaisten Revonkolo-laavu asennettiin paikoilleen Kaleva-puistoon syyskuun 6. päivänä. Partiolaiset toivovat, että laavusta pidetään hyvää huolta. Kuva: Anja Vitie

Laavu on sijoitettuna kaupungin puistoon, mutta sen omistaa partiolippukunta Lammin Evonkävijät. Partiolippukunta on toimittanut laavulle myös laavulla voimassaolevat järjestyssäännöt, joista löytyy myös paikan pelastusosoite.

Partiolippukunta ei tuo nuotiopaikalle puita muuten kuin tilauksesta ja omaan käyttöön. Ohjeistuksesta löytyy yhteystiedot, jos käyttäjä haluaa tilata laavulle polttopuita. Puut maksavat 10 euroa ja sillä saa 40 litran säkillisen puita.

“Jokaisen, joka nuotiota aikoo polttaa on otettava huomioon, että sammutusvettä täytyy olla aina mukana vähintään 10 litraa. Hyvä on myös tarkistaa etukäteen, ettei metsäpalovaroitus ole voimassa. Metsäpalovaroituksen aikana ei nuotiota saa sytyttää,” muistuttaa Vitie.

Laavulle on jo suunniteltu paitsi partiolaisten omaa ohjelmaa, myös kaikille lammilaisille suunnattuja tapahtumia. Yksi tapahtuma tulee olemaan lammilaisten yhteinen Vappu-piknik, joka järjestettiin Kalevala-puistossa ensimmäistä kertaa viime vappuna. Suunnitelmissa on ensi syksyksi Nuku yö ulkona -päivän yöpyminen laavulla.

“Laavulla yöpyminen on kuitenkin luvanvaraista, koska laavu on kaupungin maalla. Laavulla ei siis voi yöpyä omatoimisesti, ellei ole ensin hankkinut yöpymiseen lupaa. Tulevista tapahtumista tiedotetaan myöhemmin,” Vitie sanoo.

Susanna Mattila
Lammille.fi

 

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.