Perjantai 28.01.2022
Nimipäivät: Kalle, Kaarlo, Kaarle, Mies
Lammi
Pilvistä
-2°C
Tuuli: 5 m/s P
 

Lammin Kotiseutulehti tuo valoa Lammille

Lammin Kotiseutulehden 52. numero tuo valoa Lammille vuoden pimeimpänä aikana. Kansikuvassa on Lammi-viikolla Hämeenlinnan kaupungin myöntämän minipilotin turvin toteutettu LUX LAMMI -valotaideteos Matti Siivosen kuvaamana. Sateisen illan aikana ehkä hävittiin yleisömäärässä, mutta valokuvaajat kuvasivat ahkerasti Jani Vilkmanin suunnittelemaa ja toteuttamaa juhlavalaistusta Lammin entisen kunnantalon fasadilla. Illan tunnelmiin palataan paitsi kansikuvassa, myös lehden sisäsivuilla. Lisää LUX LAMMI -kuvia löytyy Lammin Kotiseutulehdelle siirtyneestä Lammigalleriasta.

Lammin Kotiseutulehti on jälleen tuttuun tapaan katsaus Lammin historiaan ja nykypäivään. Lehti on toteutettu viime vuonna uudistetulla ilmeellä, jonka on suunnitellut graafikko Maarit Vuoritie. Lehden toimituskunta on erityisen tyytyväinen lehden ilmeeseen ja painojälkeen. Lukijoiden toiveita on kuultu ja kuvatekstien sekä värillisillä pohjilla olevien tekstien tekstikokoa selkeytetty. Kuvilla on vahva osansa lehdessä, ja niistä suurimman osan on kuvannut Matti Siivonen. Toimituskunnan iloksi lehteen on saatu kirjoituksia monelta uudelta kirjoittajalta.

Kotiseutulehti esittelee muun muassa eläkejärjestelmää ennen vanhaan ja kertoo Suomen ensimmämisen presidentin vierailusta Lammilla. Lehdessä palataan useamman lammilaisen järjestön sekä lammilaisittain merkittävien laitosten, kirjaston ja uimahallin tasavuosijuhliin. Nuorten ääni kuuluu lehdessä muun muassa Lammi-viikosta kertovilla sivuilla. Hakkalan koulun oppilaat ovat kirjoittaneet kokemuksistaan päiväkodilla ja vanhainkodilla, joissa he kävivät viikon aikana lukemassa ääneen kirjoja ja lehtiä. Nuoret kertovat myös Sanomalehti-viikon ohjelmastaan ja Aliisa Mattila kirjoittaa kuudesluokkalaisten viime keväisestä Yrityskylä-vierailusta.

“Mennyt vuosi on ollut Lammin Kotiseutulehden tekijöille merkittävä monella tapaa. Vuodesta muodostui eräänlainen kulminaatiopiste”, kirjoittaa Lammin Kotiseutulehden päätoimittaja Susanna Mattila pääkirjoituksessaan.

Vuoden aikana perustettiin lehden taustayhteisöksi Lykky ry. joka jatkaa lehden aikoinaan perustaneen nuorisoparlamentin ja sen seuraajan, nuorisojaoston jalanjäljissä lammilaisena kulttuuritoimijana. Uuden taustayhdistyksen synty on talletettu lehteen omana juttunaan.

Lammin Kotiseutulehden myynti aloitetaan perjantaina 29.11.2019 julkistustilaisuudessa, jossa paljastetaan myös Vuoden lammilainen 2019 arvonimen saaja. Julkistustilaisuudessa esiintyy Lammin lukion musikaaliryhmä Teppo Koskisen johdolla. Lisäksi luovutetaan uusien lammilaisten kyselyyn vastanneiden kesken arvottujen sukkien voittajalle Sahti-sukat.

Lammin Kotiseutulehtiä on 30.11. alkaen myynnissä Lammin kirjastolla, Kukkakulmassa, Kukkakimarassa ja paikallisissa pankeissa. Lehtiä myydään myös Lammin joulumyyjäisissä 15.12. Turvantalolla.

Lammin kotiseutulehti 2019, kansikuva.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.