Keskiviikko 31.05.2023
Nimipäivät: Helka, Helga
Lammi
Selkeää
9°C
Tuuli: 4 m/s WNW
 

Lammin Kotiseutulehden päätoimittaja vaihtuu

Lammin nuorisoparlamentti teki vuonna 1967 merkittävän ja kauaskantoisen päätöksen perustaessaan pitäjään oman kotiseutulehden, toteaa päätoimittaja Helena Hirviniemi Lammin huomenna julkistettavassa Kotiseutulehdessä.

Lammin Kotiseutulehti julkistetaan huomenna torstaina, 1.12.2016 klo 15.

Lammin Kotiseutulehti julkistetaan huomenna torstaina, 1.12.2016 klo 15. Kansikuvan on kuvannut Matti Siivonen.

– Jokaisella vuosikymmenellä on löytynyt se vapaaehtoisten joukko, joka on vastuullisesti tuottanut tärkeän koosten kunkin vuoden tapahtumista ja tarjonnut monenlaista historiallista ja ajankohtaista tietoa lehden taltioimana, Hirviniemi jatkaa.

Huomenna torstaina julkistettava jatkaa tutuksi tulleella linjaallaan. Menneestä vuodesta on nostettu esiin tärkeitä tapahtumia ja teemoja. Esillä ovat niin sotiemme veteraanit kuin lammilaiset yritykset, joista huomattavan moni täytti pyöreitä vuosia tänä vuonna.

Lehdessä kerrotaan Hämeenlinnan kaupungin uudesta hallintomallista sekä valinnanvapauskokeilun mahdollisuuksista. Lammilainen yhteisöllisyys nousee esille yhdistysten historian ja toiminnan esittelyjen kautta. Lehti esittelee myös lammilaisuudesta ammentavia henkilöitä sekä vuoden mittaan tunnustusta ja huomionosoituksia saaneita lammilaisia ja lammilaislähtöisiä henkilöitä.

Perustajajäsenistä on edelleen mukana kotiseutuneuvos Kaisu Koskue. Vuodet 1967–1992 lehden päätoimittajana toimi kotiseutuneuvos Uljas Kiuru. Vetovastuu siirtyi kunnallisneuvos Helena Hirviniemelle, joka pääkirjoituksessaan kertoo jättävänsä päätoimittajan tehtävät toimittaja Susanna Mattilalle.

Toimituskunta on saanut kaksi uutta jäsentä, kirjastonhoitaja Päivi Ruuskasen ja eläkkeellä olevan opettaja Ulla Kartanon.

Lammin Kotiseutulehden toimituskunta sai Vuoden lammilainen 2015 -tunnustuksen kiitoksena lammilaisen identiteetin vahvistamisesta, historian esiin tuomisesta ja ajan kuvan heijastamisesta. Valinnan tekee vuosittain Lammi-viikon toimikunta.

Lammin 49. Kotiseutulehti julkistetaan huomenna tiistaina, 1.12.2016 klo 15 Turvantalon ravintolatilassa. Tilaisuudessa julkistetaan myös Vuoden lammilainen 2016. Tilaisuudessa on mahdollisuus ostaa lehtiä omaksi tai lahjaksi toimituskunnan jäseniltä. Lehtiä myydään myös Lammin kirjasto-palvelupisteessä, Porkkalan Kartanon Kukassa, paikallisissa pankeissa ja Lammin joulumyyjäisissä. Lehden hinta on 8 euroa.

Lammille.fi

 

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.