Maanantai 02.10.2023
Nimipäivät: Valio

Tuuli:
 

Lammin kirkko kaipaa valvojia kesäksi

Lammin kirkon valvonta jatkuu kesällä 2017 entiseen tapaan. Kirkko on avoinna kesäkuun alusta elokuun puoleen väliin. Tuona aikana kirkon valvonnan hoitavat vapaaehtoiset henkilöt, jotka aamulla avaavat kirkon oven ja illalla huolehtivat sen kiinni.

Lammin kirkko on avoinna koko kesän. Kuva: Susanna Mattila

Lammin kirkko on avoinna koko kesän. Kuva: Susanna Mattila

Valvojat kertovat kirkosta vierailijoille itse, tai laittavat kirkon esittelynauhan kuulumaan. Yksi valvoja voi halutessaan hoitaa kerralla koko kuusituntisen valvontavuoron. Myös kolmen tunnin valvontavuorot ovat mahdollisia.

– Tehtävää hoitivat aiemmin sotiemme veteraanit ja heidän puolisonsa ja leskensä.  Viime vuosina tehtävää ovat hoitaneet veteraanien lesket ja puolisot sekä pääasiassa Lammin sotaveteraanit ry:n kannattajajäsenet ja nykyään hyvin monet vapaaehtoiset. Valvontatehtävän isäntänä toimii edelleen Isto Haka, kertoo Helena Veräväinen, joka myös laatii valvontavuorolistan.

Hän toivoo ilmoittautumisia sekä aiemmin toimineilta että uusilta halukkailta valvojilta.

– Valvontalista ohjeineen lähetetään aikanaan valvojille. Lammin seurakunta maksaa Lammin Sotaveteraanit ry:lle korvauksen tehtävästä ja saatu korvaus käytetään yhdistyksen veteraani-, puoliso- ja leskijäsenten virkistysretkien kustannuksiin, Veräväinen kertoo.

Kirkko on avoinna ajalla 4.6.–13.8. joka päivä klo 11–17. Valvojat voivat valita, ovatko paikalla koko valvonta-ajan tai kolme tuntia kerrallaan: klo 11–14 ja 14–17. Valvojaksi voi ilmoittautua Helena Veräväiselle numeroon 050 5670696. 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.