Sunnuntai 01.10.2023
Nimipäivät: Rauno, Rainer, Raine

Tuuli:
 

Lammin Ikkunat rakentamassa älykaupunkia

Lammin Ikkuna osallistui Tekesin 12.12.2017 järjestämään 100 Lasissa -suurtapatumaan, jossa kerättiin Suomen parhaat älykaupunkiosaajat yhteen. Tapahtuma oli Tekesin ohjelmien yhteinen vuosiseminaari, jossa oli esillä lähes 70 parasta Tekesin rahoittamaa älykaupunkihanketta yrityksistä ja tutkimuslaitoksista. Lammin Ikkuna osallistui tapahtumaan osana LuxTurrim 5G -hanketta. Tapahtumassa nostettiin esiin erityisesti laajan verkostoitumisen ja yhteistyön merkitys tuotekehitys- ja tutkimushankkeissa.

Tekesin Pekka Soini ja Marko Mökkönen Lammin Ikkunalta. Kuva: Lammin Ikkunat

Tekesin Pekka Soini ja Marko Mökkönen Lammin Ikkunalta. Kuva: Lammin Ikkunat

LuxTurrim 5G on hanke, jossa Lammin Ikkuna yhdessä Nokia Bell Labs -vetoisen monialaisen yritysryhmän kanssa rakentaa tulevaisuuden älykaupunkia konkreettisesti kunnianhimoisella kolmivuotisella tutkimushankkeella, jossa nopea 5G-verkko tuodaan kaupunkiin älykkäiden valaisinpylväiden kautta.

Lammin painopisteenä hankkeessa on langattomien tiedonsiirtoverkkojen sisätilakuuluvuuden varmistaminen. Hanke on yksi merkittävimmistä Suomessa käynnistetyistä monialaisista tutkimushakkeista 5G-ekosysteemien osalta ja on jo saavuttanut kansainvälistä huomiota. Hanke nostettiin esiin tapahtuman päälavalla sekä Tekesin pääjohtaja Pekka Soinin avauspuheenvuorossa että tapahtuman pääpuhujan, Nokian pääjohtaja Rajeev Surin, puheenvuorossa.

Vastaavantyyppisiä hankkeita vetänyt LuxTurrim 5G-hankkeen projektipäällikkö Markku Heino Spinversestä korostaa, että tässä hyvin monenlaista osaamista yhteen tuovassa hankkeessa yhteistyö on keskeinen onnistumistekijä ja voimavara:

– LuxTurrim 5G on tuonut yhteen kovan luokan osaajia erikoismateriaalien, älypylväiden, mini-tukiasemien ja 5G-verkon tekniseen kehitykseen, uudenlaisen kaupunki-infran suunnitteluun sekä verkon mahdollistamiin uusiin sovelluksiin ja liiketoimintamalleihin liittyen. Yhteinen iso tavoite on uusien teknologioiden integrointi kokonaisratkaisuksi, jolla tähdätään kansainvälisille markkinoille.

– Olemme yrityksenä erittäin tyytyväisiä projektissa jo tähän asti yhdessä saavutettuihin tuloksiin. Toimivien verkostojen kautta pystymme jatkossa kehittämään ja valmistamaan kuluttajien tarpeita entistä paremmin täyttäviä ikkunoita ja ovia, kertoo tuotepäällikkö Marko Mökkönen Lammin Ikkunoilta.

Lammille.fi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.