Lauantai 03.06.2023
Nimipäivät: Orvokki, Viola
Lammi
Verrattain pilvistä
4°C
Tuuli: 5 m/s NW
 

Lammilta Lahteen pääsee Waltti-arvolipulla

Hämeenlinnan ja Lahden välisessä liikenteessä ei voi vielä matkustaa Waltti-kausilipuilla, koska Hämeenlinna ja Lahti kuuluvat eri viranomaisen toimivalta-alueeseen. Ainoan poikkeuksen tähän tekee Kelan koulumatkatukeen oikeutetut opiskelijat, jotka voivat hakea kausilipun Hämeenlinnan palvelupiste Kastellista.

– Kausilipulla ei voi tällä hetkellä tehdä viranomaisen toimivalta-alueen ylittäviä matkoja, jollainen Lammi–Lahti -välin matka on, sillä Lammi kuuluu Hämeenlinnan joukkoliikenneviranomaisen alueeseen. Kuukausilipulla voi siis matkustaa vain Hämeenkoskelta Lahteen, selvittää Maria Niemi Lahden seudun liikenteeltä.

Niemen mukaan kausikortin käyttöä Lahti–Hämeenlinna -reitin matkoihin selvitellään parhaillaan, sillä asia olisi sekä molempien toimivaltaisten viranomaisten että alueen matkustajien etu. Kyse on lähinnä teknisistä ongelmista liittyen alueilla käytössä oleviin erilaisiin vyöhykemalleihin sekä tulojen ja kustannusten jakoperusteista.

– Uskomme täällä LSL:llä, että näihin tullaan löytämään ratkaisu ja saamme kausikortin käyttöön lähitulevaisuudessa. Kannattaa seurata tiedotteluamme asiasta, Niemi vakuuttaa.

Waltti-arvokortilla Lammilta voi matkustaa. Arvokortille ladataan rahaa, ja hinta määräytyy matkustusvyöhykkeiden mukaan. Lahden seudun liikenteellä Lammi kuuluu vyöhykkeeseen 3 ja Lahti vyöhykkeeseen 9. Näin ollen Waltin arvokortilla Lammilta Lahteen matkustavan matka tulee maksamaan seitsemän euroa. Käteisellä maksettaessa matka maksaa 10 euroa.

Susanna Mattila
Lammille.fi

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.