Lauantai 01.04.2023
Nimipäivät: Raita, Pulmu, Peppi
Lammi
Selkeää
3°C
Tuuli: 6 m/s N
 

Lammilla lumetetaan, Tuuloksessa jäädytetään

Jos kaikki menee hyvin, viikonloppuna saattaa päästä jo luistelemaan Tuuloksessa Pohjoisten kentällä. Tapio Lahtinen on aloittanut kentän jäädytyksen tällä viikolla ja työ jatkuu, kunnes kunnollinen jää on saatu aikaiseksi. Työtä hankaloittaa ja pitkittää se, että kenttää ei ole lupauksista huolimatta lanattu.

– Kentälle piti tulla kaupungin puolesta hiekkaa ja kenttä piti myös lanata. Nämä asiat meille luvattiin tilaisuudessa, jossa keskusteltiin liikuntapaikkojen tulevaisuudesta. Elokuusta asti olen soitellut ja muistutellut asiasta, mutta silti se jäi tekemättä. Nyt jäädytys kestää hiukan pidempään, kun pitää saada ne möykyt pois, Lahtinen selvittää.

Mutkia on ollut myös matkassa sen vuoksi, että kaupunki on myynyt alakoulun. Uudelle omistajalle ei kuitenkaan ole tullut tietoon, että kentällä luistellaan edelleen. Omistajalla ei ollut myöskään tietoa siitä, että hänen omistukseensa siirtynyttä talousrakennusta on käytetty luistelijoiden pukukoppina. Rakennuksessa on myös sähköpääkeskus, josta kenttä saa valot.

– Talkooporukka toi Lammilta ylijääneitä laitoja ja uusi omistaja oli hiukan ihmetellyt, mistä on kysymys. Nyt olemme muuttaneet kulkujärjestelyjä kentälle niin, että luistelijat eivät kulje uuden omistajan pihan poikki.

Lehtosen mukaan Pohjoisten kenttä on paitsi tuuloslaisten myös lammilaisten nuorten käytössä. Talkoolaisia on riittänyt kentän huoltotöihin, sillä moni on ollut vaikuttunut nuorison määrästä, joka kenttää käyttää.

Lammin Säkiän lumitykki on päässyt jälleen töihin. Kuva: Susanna Mattila

Lammin Säkiän lumitykki on päässyt jälleen töihin. Kuva: Susanna Mattila

Lammin Säkiän lumitykki aloitti laulunsa eilen tiistaina. Pasi Lehtonen on koonnut jälleen talkooporukan lumetukseen. Listalta löytyy 23 eri nimeä. Talkoolaiset hoitavat lumitykkiä kolmen tunnin vuoroissa yksi kerrallaan ympäri vuorokauden.

– Sehän se on pienellä paikkakunnalla hienoa, että ne jotka ovat asiasta kiinnostuneita, ovat oikeasti mukana hommassa, Lehtonen kiittelee.

Tarkoitus on jatkaa lumettamista ainakin perjantai-iltaan saakka. Lumen levityksen on tarkoitus alkaa ensi viikolla. Nyt vaan toivotaan pakkaskauden jatkuvan, jotta Lammillakin päästään hiihtämään ensi viikolla.

– Lumen levitys kestää pari päivää, joten keskiviikkona, ehkä jopa tiistai-iltana voisi jo päästä hiihtämään, Lehtonen kertoo.

– Poikkeuksellisen aikaisin päästiin lumettamaan. Hiukan jännittää kestääkö pakkaset. Pakkasta pitää olla noin 5 astetta, jotta lumetus onnistuu, hän jatkaa.

Jukka Kuvaja Hämeenlinnan kaupungilta kertoo, että luistelukenttien jäädytys on myös alkamassa Lammilla. Ensimmäisenä työ aloitetaan Konnarin ja Hakkalan koulujen kentiltä.

Susanna Mattila
Lammille.fi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.