Tiistai 28.11.2023
Nimipäivät: Heini, Kaisla

Tuuli:
 

Lammi-viikolle Suomi 100 -status

Lammi-viikkoa vietetään ensi vuonna teemalla Lasten ja nuorten Lammi – eilen, tänään ja huomenna. Samalla teemalla vietetään myös satavuotisitsenäisyyspäivää. Vuoden 2017 Lammi-viikolle ja itsenäisyyspäivän juhlalle on myönnetty Suomi 100 -status. Hämeen liitolta saatiin lisäksi 500 euron toiminta-avustus järjestelyihin.

Maltti ja Valtti vetivät Lammin MLL:n ja kirjaston yhteisessä Lammi-viikon tapahtumassa Pasaapelin salin täyteen lapsia ja heidän vanhempiaan pari vuotta sitten. Kuva: Lammin MLL/Akseli Elomaa

Maltti ja Valtti vetivät Lammin MLL:n ja kirjaston yhteisessä Lammi-viikon tapahtumassa Pasaapelin salin täyteen lapsia ja heidän vanhempiaan pari vuotta sitten. Kuva: Lammin MLL/Akseli Elomaa

– Kaikki Lammi-viikon tapahtumat saavat Suomi 100 -statuksen ja niitä voi edelleen ilmoittaa mukaan. Viikon pääteema on Yhdessä Suomi 100-hankkeen mukaisesti, kertoo Pirjo Sandelius Sydänlammin kyläyhdistyksestä.

Sydänlammin kyläyhdistys on hankkeen toteuttavana tahona hakenut avustusta ja statuksen Hämeenliitolta, mutta Lammi-viikkoa on järjestämässä lukuisa joukko muitakin lammilaisia yhdistyksiä. Lammi-viikon toimikunta järjestää myös Lammin itsenäisyyspäivän juhlan.

Ensi vuoden Lammi-viikon ohjelmasta osa tiedetään jo nyt. Lammin 90-vuotias Mannerheimin lastensuojeluliiton osasto järjestää kirjastolle näyttelyn yhdistyksen toiminnasta. Mukana viikon tapahtumissa ovat myös Lammin koulut ja päiväkodit.

– Päiväkoti järjestää teemapajan Miten elettiin ennen sekä perinneleikkipäivän. Hakkalan koululla tapahtuu Lammi-viikon jokaisena koulupäivänä jotain. Henkilöhahmot eri vuosikymmeniltä vierailevat, yhdeksäsluokkalaiset vierailevat lammilaisissa perheyrityksissä, seitsemäsluokkalaiset ja lukiolaiset tutustuvat eri aikakausiin ja perjantaina järjestetään vanhanajan iltamat. Viikon annista julkaistaan materiaalia Hakkalan koulun ja lukion yhteisessä blogissa, Sandelius kertoo.

– Itsenäisyyspäivän juhlaan saadaan ensi vuonna lapsia ja nuoria esiintyjiksi, hän jatkaa.

Kaikki tapahtumat löytyvät aikanaan Suomi 100 -sivustolta. Lammi-viikon tapahtumien järjestäjät ovat lammilaisia yhdistyksiä. Lammi-viikkoa vietetään ensi vuonna 21.–27.8. välisenä aikana. Tapahtumatarjonnan suunnittelu aloitetaan tammikuun lopulla.

Susanna Mattila
(Lammille.fi)

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.