Lauantai 23.09.2023
Nimipäivät: Mielikki, Miisa, Minja

Tuuli:
 

Lammi-Lahti -bussiliikenteeseen ratkaisu

Bussiyhteyksien hankinnat Hämeenlinna-Lammi-Lahti -välillä ovat olleet pattitilanteessa, kun Uudenmaan Ely-keskus päätti olla hankkimatta kyseistä liikennettä. Maakuntarajan ylittävä liikenne kuuluu lain mukaan Elykeskukselle, eikä kunnilla ole toimivaltaa siihen. Lahden seudun joukkoliikennelautakunta on esittänyt, että Hämeenlinna ja Lahti hankkivat kesästä 2017 lähtien liikenteen yhdessä kuntien myöntämien määrärahojen puitteissa.

Hämeenlinnan kaupunki on päättänyt osallistua yhteishankintaan. Lahden seutu on järjestänyt liikenteen Hämeenkoskelle asti koulujen alkamiseen asti syksyllä 2017. Kaupunkien välinen linja-autoliikenne on tarkoitus kilpailuttaa koulujen alkamisesta lähtien.

Yhteishankinnassa molemmat seudulliset viranomaiset hankkivat liikenteen omalle alueelleen yhteisessä tarjouskilpailussa. Liikennöintikustannukset jaetaan perustuen seudulla ajettaviin kilometreihin ja mahdollisesti myös kuntakohtaisiin matkustajamääriin. Waltti-järjestelmä otetaan käyttöön yhteysvälin liikenteessä. Seuturajan ylittävistä lipun hinnoista päätetään myöhemmin erikseen. Lammin ja kantakaupungin välinen liikenne järjestetään kilpailuttamalla se osana yhteisliikennettä tai erikseen.

Hämeenlinnan ja Lammin välisen liikenteen käyttöoikeussopimus on päättymässä 3.6.2017 Pekolan Liikenne Oy:n kanssa. Pekolan liikenteelle tarjotaan jatko-optiota kesän 2017 ajaksi siihen saakka, kun peruskoulut alkavat elokuussa 2017. Tästä eteenpäin Hämeenlinnan ja Lammin välinen liikenne olisi osa Hämeenlinnan ja Lahden välistä liikennekokonaisuutta.

 

Lammille.fi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.