Keskiviikko 31.05.2023
Nimipäivät: Helka, Helga
Lammi
Verrattain pilvistä
9°C
Tuuli: 3 m/s W
 

Lähes 10 000 euroa Lammin Säästöpankilta Lammille ja Tuulokseen

 

Säästöpankit ovat käyttäneet alusta lähtien osan voitostaan oman toimialueensa hyvinvoinnin edistämiseen. Säästöpankeille on tärkeää pitää Suomen kaupungit, kylät ja lähiöt virkeinä ja kehittyvinä. Suurten kertaluontoisten lahjoitusten sijaan Säästöpankit tukevat mieluummin useita hyviä, paikallisia hankkeita.

Lammin soittokunta soitti Narvan marssin Koiviston muistolle.

Yksi vastuullisuuslahjoituksen saajista on Lammin soittokunta, joka kuvassa avustaa Turvantalon pihamaalla pidetyssä helatorstain jumalanpalveluksessa. Kuva: Susanna Mattila

Vuonna 2017 Lammin Säästöpankki vietti 140-vuotisjuhlavuottaan ja siitä johtuen pankin hallitus päätti jakaa myös syksyllä ylimääräisen potin vastuullisuuslahjoituksia juhlavuoden kunniaksi. Syksyn lahjoitussumma oli 42.300 € ja lahjoituksia jaettiin yhteensä 30 eri yhdistykselle tai organisaatiolle pankin toimialueelta.

Vuoden 2017 kokonaislahjoitussumma oli 100 000 €. Lammin ja Tuuloksen alueille jaettiin 9 800 €, Hämeenlinnaan, Hattulaan ja Janakkalaan 7 500 €, Nurmijärven ja Klaukkalan alueille 11 300 € ja Hyvinkään, Riihimäen ja Tuusulan alueille 13 700 €.

Yksi lahjoituksen saaneista oli Apua Yhdistyksen Hanna Hautala, joka kertoi lahjoituksen menevän muun muassa Riihimäen, Hausjärven, Lopen, Hyvinkään alueilla apua tarvitseville esimerkiksi vaatelahjoituksiin. Lahjoituksen sai myös muun muassa Hyvinkään seudun Bel Canton ystävät ry hyväntekeväisyyskonserttien järjestämiseen. Bel Canton ystävät on järjestänyt konsertteja muun muassa Hyvinkäällä, Hämeenlinnassa ja Lammilla muun muassa yhteisvastuun, Athos-säätiön ja Turvantalon hyväksi sekä järjestää säännöllisesti lauluhetkiä Hyvinkään vanhuksille.

kataloinen_hilmanpaivat

Kataloisten kyläyhdistys sai avustusta kylätalon kunnostukseen. Kuva parin kesän takaa näytelmästä Hilman päivät. Kuva: Susanna Mattila

Vuoden 2018 vastuullisuuslahjoituksien haku käynnistyy helmi-maaliskuussa. Pankki avaa uudet nettisivut 3. maaliskuuta, jonka johdosta lahjoitusten hakeminen tulee jatkossa näkyvämmäksi ja helpommaksi. Vastuullisuustyöhön voivat vaikuttaa myös Säästöpankkien toimipaikkakuntien asukkaat. He voivat vuosittain äänestää, mihin pankkien avustuksia tulisi heidän kotipaikkakunnallaan käyttää ja ketkä tarvitsisivat eniten taloudellista tukea. Äänestys toteutetaan jälleen tänä keväänä kaikissa Säästöpankeissa.

Vastuullisuuslahjoituksen saajat Lammilla ja Tuuloksessa olivat Tuuloksen 4H-yhdistys, lasten ja nuorten kerhojen järjestelykuluihin 100 €, Lammin Soittokuntayhdistys, puhallinsoitinten ja nuotiston ylläpitoon 500 €, Lammin Luja ry. lasten ja nuorten pesäpalloharrastuksen tukemiseen, Lammin Ampumaseura nuorten ilmakiväärihankinnan osarahoitukseen 500 €, Karuttan kyläyhdistys kaivon rakentamiseen 800 €, Kataloisten kyläyhdistys kylätalon kunnostukseen 500 €, Lammin vanhainkoti television ja jalustan hankkimiseen asukkaiden yhteiseen tilaan 1000 €, Tuuloksen koulun vanhemmat ry Tuuloksen koulun oppilaiden luokkaretkien järjestämiseen, jotta vähävaraisten perheiden lapsetkin pääsevät mukaan 1000 €, MLL Tuuloksen yhdistys kohtuullistamaan retkikustannuksia 1500 € ja vähävaraisten auttamiseen 2000 €, tuki jaetaan sosiaalitoimen kautta ruokakasseina tai lahjakortteina ruokakauppaan.

Lammille.fi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.