Lauantai 01.04.2023
Nimipäivät: Raita, Pulmu, Peppi
Lammi
Selkeää
-10°C
Tuuli: 1 m/s NNW
 

Kysele ja keskustele terveyspalveluista

Hämeenlinnan terveyspalvelut on yhteistyössä Flowmedikin kanssa kehittänyt asiakaslähtöisen eRaati -palvelun. Terveyspalvelut käyttää sitä jatkossa sekä asiakkaiden että henkilöstön näkemysten keräämiseen ja palvelumuotoilun tukena.

Palvelu löytyy mm. Hämeenlinnan terveyspalvelujen verkkosivuilta. Ensimmäinen kysely on jo avoinna.

Tavoitteena on tehdä eRaadin avulla sekä kaikille avoimia, että eri kohderyhmille kohdistettuja kyselyjä ja keskusteluavauksia esimerkiksi Hämeenlinnan terveyspalvelujen uusista palveluista sekä helmikuussa alkavasta valinnanvapauskokeilusta.

– Halusimme käyttöömme ketterän työkalun, jonka avulla voimme kuulostella asiakkaiden ja henkilöstön mielipiteitä ja käydä yhteistä keskustelua ajankohtaisista asioista, valottaa Hämeenlinnan terveyspalveluiden projektipäällikkö Ilona Rönkkö.

eRaati on kokonaisvaltainen viestintäratkaisu, jossa on pyritty välttämään nykyistä viestinnän siiloutumista eri järjestelmiin.

– eRaati on viestintäratkaisu, jossa yhdistyy nopeus, rakenteellisuus, kaksisuuntaisuus, tiedostohallinta ja helppokäyttöisyys. Palvelulla halutaan nostaa asiakkaan ja ammattilaisen ääni entistä paremmin esiin toiminnan kehittämisen tueksi. eRaati perustuu yksittäisiin kysymyksiin, ei pitkiin ja ajoittain puuduttaviin kyselyihin, jolloin osallistuminen kehittämiseen on kevyempää ja helpompaa, kertoo Flowmedik Oy:n kehitysjohtaja Michael Rossing.

Jatkumoa sähköisten palvelujen kehittämiseen. Terveydenhuolto on valtavien sote -muutosten edessä, mikä palvelupäällikkö Jaana Myllymaan mukaan tarkoittaa tarvetta aktiiviseen palvelukehitykseen. Useita sähköisiä terveyspalveluja on viime vuosina otettu käyttöön ja eRaati on jatkumoa kyseiselle kehitykselle.

Hämeenlinnan terveyspalvelujen asiakasfoorumi oli ensimmäinen kohderyhmä, jonka kanssa eRaatia kokeiltiin. Foorumin jäsenten kehittämisehdotukset huomioitiin eRaadin parantamisessa ja nyt palvelu on valmis laajempaan käyttöönottoon.

 

Lammille.fi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.