Maanantai 04.12.2023
Nimipäivät: Airi, Aira

Tuuli:
 

Kuorma-autot tunnustavat väriä

Työväline voi olla paitsi käytännöllinen ja ergonominen, myös omistajansa persoonallisuuden tai mieltymysten kuvastaja. Tuuloslaisen Juha Raukolan työvälineen sisustuksen ja osan teippauksista suunnitteli hänen poikansa Miika.

Juha Raukolan, Mika Kivialhon, Jukka Nurmisen ja Jukka Toukovalkaman työvälineet on kohtuullisen helppoa tunnistaa muun raskaan kaluston joukosta. Kuva: Matti Siivonen

Juha Raukolan, Mika Kivialhon, Jukka Nurmisen ja Jukka Toukovalkaman työvälineet tunnistaa kohtuullisen helposti muun raskaan kaluston joukosta. Kuva: Matti Siivonen

– Sinivalkoiset värit olivat jo valmiiksi, Miika sitten jatkoi samaa sisätiloissa valkoisella nahalla ja sinisellä värillä, Raukola kertoo.

Raukola on huolehtinut myös työvälineensä näkyvyydestä Suomen pimeillä teillä, valoja on sen verran että pimeässä ainakin sivulta ajopelin koko hahmottuu.

– Kun loska lentää ja on pimeätä, on hyvä näkyä. Juuri valoista on tullut kiitosta, ne lisäävät turvallisuutta, Raukola kertoo.

Raukola oli viime kesänä mukana Härmässä Power Truck Showssa. Tuhansien kuorma-autojen tapahtuma oli hänelle ensimmäinen, eikä hän tällä kertaa vielä osallistunut kilpasarjaan.

– Tämä auto on ollut minun ja Miikan ensimmäinen yhteinen projekti. Power Truck Showhun lähdimme mersujen maahantuojan, Vehon kutsusta heidän osastolleen, hän kertoo.

Lammilainen Mika Kivialho ei osaa selittää, mistä syystä irvistelevä villisika valikoitui koristamaan hänen autoaan. Teippaus on tamperelaisen Ajaks-Line Oy:n Pekka Virkkusen käsialaa. Kivialhon mukaan teippaus on kesken, työ jatkuu vielä etuosan puolella.

– Ei ainakaan tule toista samanlaista Suomessa vastaan. Ainakin teippaus on herättänyt huomiota. Kommenttia tulee, aina tulee joku jutuille, kun jonnekin pysähtyy, hän selvittää.

Usein valittu tyyli seuraa isäntää, vaikka auto vaihtuukin. Kivialhon mukaan Jukka Nurmisen punainen kuormuri ei ole ensimmäinen, jota stetsonpäinen naisihminen koristaa. Värit saattaa määrätä myös toimeksiantaja, kuten Jukka Toukovalkaman vihreä ja valkoinen kuorma-auto todistaa.

Komea nelikko oli parkkeerattuna Tuulosen pihamaalle Raskas kalusto -lehden kuvauksia varten. Autot ikuisti ohikulkumatkallaan lammilainen valokuvaaja Matti Siivonen.

Susanna Mattila
Lammille.fi

 

(Edit. 7.11. klo 19.40 Raskas kalusto -lehden nimi.)

2 kommenttia

  1. Jukka Toukovalkama:

    Pieni korjaus, olimme Raskas kalusto-lehden kuvauksissa

     
  2. Alina:

    Kummipoika ajaa myös hienolla kuorma-autolla ja haaveilee Power Truck Showssa kisaamisesta joku päivä. Hän kertoi, että autolle on tehty jo ensimmäinen pintakäsittely. Nykyään näkeekin liikenteessä näyttäviä kuorma-autoja yhä enemmän. https://www.tarvaspinnoite.fi/hiekkapuhallus

     

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.