Maanantai 04.12.2023
Nimipäivät: Airi, Aira

Tuuli:
 

Kunnianosoitus Sibeliukselle ja ikäihmisille

Sibelius-opisto juhlistaa Jean Sibeliuksen syntymäpäivää näyttävästi koko toimialueellaan. Musiikkia viedään yli 80 hengen voimin ikäihmisten keskuuteen Sibeliuksen syntymäpäivänä 8.12. Tapahtumalla halutaan kunnioittaa sekä Sibeliusta hänen merkittävästä työstään Suomen musiikkielämälle että ikäihmisiä heidän panoksestaan maamme rakentajina.

Sibeliuksen 150-vuotissyntymäpäivänä kaupunkilaiset kokoontuivat laulamaan Finlandiaa Sibeliuspuistoon. Tänä vuonna Sibelius-opistolaiset jalkautuvat vanhainkoteihin musisoimaan. Kuva: Susanna Mattila

Sibeliuksen 150-vuotissyntymäpäivänä kaupunkilaiset kokoontuivat laulamaan Finlandiaa Sibeliuspuistoon. Tänä vuonna Sibelius-opistolaiset jalkautuvat vanhainkoteihin musisoimaan. Kuva: Susanna Mattila

Konserttien kohteina ovat vanhainkodit Rengossa, Tuuloksessa, Lammilla, Hattulassa ja Janakkalassa. Yhteensä esityksiä järjestetään kuudessa hoitopaikassa. Musisoimassa ovat opiston soittavat ja laulavat lapset ja nuoret sekä opettajia. Ohjelmassa on sekä Sibeliuksen säveltämää musiikkia että mitä tahansa klassisesta musiikista rytmimusiikkiin.

Jokaisessa tilaisuudessa pyritään laulattamaan myös yleisöä. Hämeenlinnan laajalla toimialueella esiintyvien ryhmien liikkumisen tekee taloudellisesti mahdolliseksi yhteistyö Hämeenlinnan kaupungin ikäihmisten hoito- ja hoivapalvelujen kanssa. Sibelius-opistossa opiskelee 1600 oppilasta ja opettajia on yhteensä 60. Oppitunteja pidetään viikottain 960.

Sibelius-opiston Paljon Onnea Jean Sibelius! -konserttien aikataulut torstaina 8.12.2016 ovat tässä:

Raitaharjun vanhainkoti, Renko klo 13.00

Lammin vanhainkoti, Lammi klo 12.45

Hoivatuuli, Tuulos klo 13.45

Tuuliakoti, Hattula klo 13.00

Willa Katinala, Hattula klo 13.45

Janakkalan sairaala, Turenki klo 12.30

Koululaiskonsertteja Sibelius-ohjelmalla Seminaarin koululla, HYK:ssa ja Ahveniston koululla klo 9-14

 Lammille.fi

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.