Sunnuntai 28.05.2023
Nimipäivät: Alma
Lammi
Melkein pilvistä
7°C
Tuuli: 2 m/s SSW
 

Koulujen alkaessa bussiliikenne talviaikatauluihin

Hämeenlinnan seudun bussiliikenteessä siirrytään talviaikatauluihin torstaina 10.8.2017, kun peruskoulut alkavat.

Hauhon suunnan liikenne on kilpailutettu ja liikenteen voitti Mikkolan Liikenne Oy. Useisiin asiakastoiveisiin perustuen Hauhon ja Hämeenlinnan keskustan välillä ajetaan myös iltaliikennettä arkisin. Pilotti aloitetaan to 10.8.2017 ja lopetetaan 1.6.2018, jos matkustuskysyntä on vähäistä.

Valkeakosken Liikenne Oy ajaa vuoroja Hämeenlinnan ja Valkeakosken sekä Hauhon ja Valkeakosken välillä. Osalla vuoroista on vaihtomahdollisuus Vermasvuoressa niin, että myös Hauhon ja Hämeenlinnan keskustan välillä voi matkustaa.

Hauhon palvelulinja Kyläpussia ajaa Inter Kuljetus Oy. Kyläpussi ajaa maanantaista perjantaihin päivittäin eri puolilla Hauhoa ja myös Tuuloksessa. Kyyti tilataan puhelimitse edellisen päivän aikana ja Kyläpussi voi poiketa reitiltään enintään 2 kilometriä asiakasta noutamaan ja viemään.

Hämeenlinnan ja Lahden seudulliset joukkoliikenneviranomaiset ovat kilpailuttaneet yhdessä bussivuoroja reitille Hämeenlinna-Tuulos-Lammi-Hämeenkoski-Salpakangas-Lahti. Liikenne alkaa peruskoulujen aloittaessa syyslukukauden 10.8.2017 ja muuttuu 16.2.2018, kun tällä hetkellä voimassaolevia liikennöintisopimuksia päättyy.

Kilpailutukseen jätti tarjouksen seitsemän liikenteenharjoittajaa. Kokonaistaloudellisesti edullisimpana tarjouskilpailun voitti Miodex Oy.

Miodex Oy:n liikennöimissä Hämeenlinna-Lahti -vuoroissa myydään kertalippuja ja myös Waltti-matkakortilla voi maksaa. Lipuilla voi vaihtaa Hämeenlinnan alueella kaupunkiliikenteen vuoroihin, mutta Lahdessa vaihto ei ole mahdollinen. Hämeenlinnan ulkopuolelle eli Hollolaan tai Lahteen matkustettaessa ovat käytössä kerta- ja arvoliput (ei kausilippua). Hämeenlinnan ja esim. C-vyöhykkeellä sijaitsevan Lammin välille voi entiseen tapaan ostaa Waltin kausilipun ABC.

Kilpailutettujen vuorojen lisäksi Pekolan Liikenne Oy jatkaa liikennöintiä samalla yhteysvälillä. Pekolan Liikenne Oy:n busseissa Waltti-matkakortilla voi matkustaa entiseen tapaan Hämeenlinnan seudulla, mutta ei Hollolaan eikä Lahteen.

Inter Kuljetus Oy ajaa Lammin ja Tuuloksen alueella Kyläpussia maanantaista perjantaihin päivittäin eri reiteillä. Kyyti tilataan puhelimitse edellisen päivän aikana  ja Kyläpussi voi poiketa reitiltään enintään 2 kilometriä asiakasta noutamaan ja viemään.

Pekolan Liikenne Oy:n pikavuoroissa yhteysväleillä Hämeenlinna-Renko ja Hämeenlinna-Tuulos-Lammi voi maksaa Waltti-matkakortilla ja lisäksi liikenteenharjoittaja perii pikavuorolisän käteisellä. Pikavuorot, joissa Waltti-matkakortti käy, näkyvät mm. Reittioppaassa 900-sarjan numeroilla.

Bussiaikatauluja voi tulostaa aikataulut ja reitit -sivulta.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.