Keskiviikko 01.04.2020
Nimipäivät: Raita, Pulmu, Peppi
Lammi
Selkeää
1°C
Tuuli: 3 m/s PL
 

Kirkonkylän uusitut asfaltit ihastuttavat

Lammilaiset ovat nyt saaneet nauttia sileistä teistä Lammin kirkonkylällä. Kesän aikana uutta asfalttia saatiin myös Valtatie 12:lle Lammilta Pohjoisten risteykseen sekä Mommilantielle että Lammi-Asikkala -välille.

Kirkonkylän asfaltointityön yhteydessä uutta pintaa saatiin myös Huovintielle, osalle Lamminraittia, Paarmamäentielle ja Hirvipolun alkupäähän Hämeenlinnan kaupungin tilaamana. Viime viikolla kirkonkylällä tehtiin tiemerkintöjä. YIT:n urakka-aika päättyi viime perjantaina, 19. lokakuuta.

On se komeeta, uusi asfaltti. Kuva torstailta 3.10. noin klo 13.30 Mommilantieltä. Kuva: Susanna Mattila

Anja Vitie hehkutti Facebookissa Lammin kirkonkylän uutta asfalttia: “On tää niin upeeta nyt kun meillä on uutta asfalttia pääväylillä. Tuli niin hyvä mieli, että ostin autoon uudet kesärenkaat ja laitatin vakaajat kuntoon. Sitten ajoin liikenneympyrän ympäri kolme kertaa ja muistin jopa vilkuttaa kun lähdin sieltä pois!”

Vieläkö joku muistaa, miltä tuntui ajaa näissä montuissa? Kuva kiertoliittymästä on keväältä 2017. Kuvan ottamisen jälkeen montut sen kun syvenivät ja uusiakin saatiin. Kuva: Susanna Mattila

Ja sama paikka tieremontin jälkeen. Ei paljon töyssyytä! Kuva: Susanna Mattila

Uudet sileät tiet kirvoittivat myös muita positiivisen sävyisiä komentteja aiheesta. Kun asfaltti viikko sitten kirkonkylään levitettiin, Irma Vuorenpää kirjoitti: “Lauantaina Sankolaan mennessäni totesin että harvoin niin sileällä asvaltilla pääsee ajelemaan.”

Sirkka Juutila kommentoi lyhyesti ja ytimeekkäästi: “Vihdoinkin!”

Merja Rantasalo kommentoi asfalttityötä matkan päältä: “Kiva Sunnuntaina ajella reissusta kotiin uutta asfalttia pitkin tuskin maltan odottaa!”

Hämeenlinnan kaupunki ilahdutti Kirnumäessä asuvia päällystämällä Hirvipolun alkupään hidasteeseen asti. Routarailoihin oli jo niin tottunut, että nyt sileä tie ilahduttaa joka kerta. Kuva: Susanna Mattila

Paarmamäentien alussa näkyy vanhan ja uuden raja. Kumipyörät kiittää! Kuva: Susanna Mattila

Osalle Lamminraittia on saatu uusi päälllyste. Kelpaa linja-autojenkin ajella. Kuva: Susanna Mattila

Tämä ihanuus alkaa Alvontien risteyksestä. Ja sitä jatkuu aina Kirkkokallioon asti! Kuva: Susanna Mattila

On vaiennut valitus ja kiroilu, kun tällaista pintaa pitkin saa kirkonkylällä ajella. Lammilaiset kiittävät! Kuva: Susanna Mattila

Lammille.fi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.