Maanantai 02.10.2023
Nimipäivät: Valio

Tuuli:
 

Kirjastoissa käynnissä Koko kansa lukee e-kirjakampanja

Suomen yleisissä kirjastoissa järjestetään 6-26.2. Koko kansa lukee -kampanja, jonka tarkoituksena on tutustuttaa suomalaiset kirjastojen maksuttomiin e-kirjoihin. Kampanjan aikana kolme suomenkielistä ja kolme ruotsinkielistä e-kirjaa on vapaasti ladattavissa kirjastokortin numerolla ja tunnusluvulla.

Kampanjan aikana vapaasti ladattavat kirjat ovat Riikka Pulkkisen Paras mahdollinen maailma, K. K. Alongin Kevätuhrit, Paula Norosen Supermarsu palaa tulevaisuuteen, Maria Turtschaninoffin Maresi: krönikor från Röda klostret, Merete Mazzarellan Solkattens år sekä Malin Klingenbergin ja Joanna Vikström Eklövin Den falska Bernice -teokset.

Yleensä kirjaston valikoimissa on vain yksi tai korkeitaan muutama kappale samaa e-kirjaa, mutta kampanja-aikana näitä e-kirjoja voi lukea yhtä aikaa rajoittamaton määrä lukijoita. Ensimmäistä kertaa e-kirjakampanjassa on mukana myös lasten- ja nuortenkirjoja.

Kirjastojen lisäksi valtakunnallisessa kampanjassa on mukana kolme kustantajaa, Otava, Tammi ja Schildts & Söderströms.

E-kirjat voit lainata vaikka kotoa käsin. Lainataksesi e-kirjan sinun ei tarvitse tulla kirjastoon, vaan voit lainata kirjat vaikka kotisohvalla istuen. Laina-ajoista ei tarvitse huolehtia, sillä kirjat palautuvat automaattisesti laina-ajan päätyttyä. Kirjaston e-kirjat löytyvät Ellibs-palvelusta, joka löytyy helposti Vanamo verkkokirjaston e-kirjasto-välilehdeltä. Ellibs-palveluun kirjautumiseen tarvitset kirjastokortin numeron ja tunnusluvun.

Voit lainata ja lukea e-kirjoja kolmella eri tavalla. E-kirjoja voi lukea helposti Ellibs-käyttöliittymässä samaan tapaan kuin avaisi nettisivun. Tällöin tarvitset jatkuvan nettiyhteyden kirjaa lukiessasi. E-kirjat voi myös ladata omalle tietokoneelle, tabletille tai älypuhelimelle ilmaiseen lukuohjelmaan, jolloin voit lukea lainaamiasi e-kirjoja myös paikoissa, joissa internetyhteys ei ole käytettävissä.

Jos käytössäsi on Android- tai iOS-mobiililaite (älypuhelin tai tabletti) voit myös ladata koneellesi kätevän Ellibs-mobiilisovelluksen Google Playsta tai App Storesta. Tällöin pääset lainaamaan ja lukemaan e-kirjoja suoraan  Ellibs-mobiilisovelluksen kautta.

Lammille.fi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.