Lauantai 02.12.2023
Nimipäivät: Anelma, Unelma

Tuuli:
 

Keltaiset varoitustarrat väärässä paikassa – palauta ostamasi tuote myyjälle

Patojen pitäisi olla tikkuraketteja turvallisempia ilotulitteita, mutta joihinkin Suomen Ilotulituksen patoihin on eksynyt vääränlaisia ohjetarroja. Tukes varoittaa ilotulitepatoja ostaneita kuluttajia väärää tietoa antavasta käyttöohjeesta.

Keltainen pakkaustarra on liimattu pataan väärään paikkaan. Jos olet ostanut tällaisen padan, voit palauttaa sen myyjälle. Kuva: Tukes

Keltainen pakkaustarra on liimattu väärään paikkaan. Jos olet ostanut tällaisen padan, palauta sen myyjälle. Kuva: Tukes

Markkinoilla on ollut myynnissä useita patoja, joissa oleva ylimääräinen keltainen tarra ”TÄMÄ KYLKI KOHTI YLEISÖÄ – DENNA SIDA MOT PUBLIKEN” ohjaa ampumista väärään suuntaan ja aiheuttaa näin vakavan vaaran ampujalle ja katsojille. Virheellisiä ohjeita löytyy ainakin seuraavista tuotteista: Finlandia, Final Countdown, Paratiisin valloitus, Gold, Maanjäristys, Taivassalamoi, Megabosse ja Superbosse. Ylimääräisiä tarroja voi olla myös muissa tuotteissa. Tietoja vaarallisista tuotteista tarkennetaan, kun Tukes saa lisätietoja maahantuojalta.

Ilotulitteiden maahantuoja Suomen Ilotulitus Oy havaitsi virheen omassa laadunvalvonnassaan ja on ollut yhteydessä patojen jälleenmyyjiin. Osa tuotteista on päätynyt kuluttajille virheellisinä. Kuluttajille myytyjen virheellisten tuotteiden määrä ei ole tiedossa, mutta maahantuojan arvion mukaan niitä on noin 300.

Tukes on hyväksynyt maahantuojan ehdotuksen korjaavasta toimenpiteestä, jossa tuotteessa oleva väärä tieto voidaan poistaa teippaamalla tai yliviivaamalla se ennen myyntiä kuluttajalle. Jälleenmyyjillä on myynnissä näin korjattuja tuotteita. Tukesin tietojen mukaan osa jälleenmyyjistä, kuten SOK-ryhmä ja Kesko ovat poistaneet tuotteet kokonaan myynnistä oma-aloitteisesti.

Myös joitain virheellisen tuotteen ostaneita kuluttajia on tavoitettu.

– Osa jälleenmyyjistä on pyrkinyt tavoittamaan asiakkaitaan kanta-asiakasjärjestelmänsä kautta tai muilla keinoin. Tärkeää on, että tieto saavuttaisi kaikki vaarallisia patoja ostaneet kuluttajat, ryhmäpäällikkö Kurt Kokko Tukesista kertoo.

Kuluttajien tulee palauttaa tuotteet ostopaikkaan. Tuotteita ei saa ampua.

 

(Lammille.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.