Lauantai 23.09.2023
Nimipäivät: Mielikki, Miisa, Minja

Tuuli:
 

Kaupunginvaltuusto kokoontuu tänään

Hämeenlinnan kaupunginvaltuusto kokoontuu tänään vuoden ensimmäiseen kokoukseensa. Puhetta johtaa Sari Myllykangas, joka valittiin Iisakki Kiemungin tilalle.

Sari Myllykankaan tilalle valitaan uusi varajäsen kaupunginhallitukseen. Samoin elämänlaatulautakuntaan valitaan uusi jäsen Teppo Turjan tilalle. Turja on asettunut kuntavaaliehdokkaana toisen puolueen listoilta ja eronnut kristillisdemokraattisesta puolueesta.

Asialistalla on muun muassa kaupungin strategisten tytäryhtiöiden talousarvioraportit vuodelle 2017. Valtuusto saa tiedokseen muun muassa Hämeenlinnan kaavoituskatsauksen sekä asemakaavamuutoksen Kankaantauksessa sekä hyväksyttäväkseen katu- ja yleisten alueiden ja taksat ja lupaehdot.

Käsiteltävien asioiden joukossa on neljä aloitetta, joista kaksi koskee asukas- ja yrityspysäköintiä, yksi Hämeenlinnan siirtymistä kohti vähäpäästöisyyttä ja yksi uusia toimintatapojen käyttöönottamisesta maisemaa muuttavan toiminnan lupaharkinnassa.

Valtuusto valitsee uuden jäsenen Fredrika Wetterhoffin säätiöön eronneen tilalle sekä tilintarkastajat. Samoin valitaan jäsen Hämeenlinnan opiskelija-asuntosäätiön hallitukseen sekä tilintarkastajat ja varatilintarkastajat.

Valtuusto käsittelee myös kaksi toimintamallia, joista toinen koskee työllisyyden hoitoa ja toinen maahanmuuttajien kotouttamista. Kaupunginvaltuuston esityslista on luettavissa kokonaisuudessaan Hämeenlinnan kaupungin nettisivuilla.

Valtuuston kokousta voi mennä seuraamaan paikan päälle tai sitä voi voi katsoa suorana lähetyksenä netistä tai myöhemmin jälkitallenteena. Linkki lähetykseen löytyy kaupungin nettisivujen kautta.

 

Lammille.fi

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.