Tiistai 05.12.2023
Nimipäivät: Selma

Tuuli:
 

Joulukonsertteja jokaiseen makuun

Camerata Amoroso on vuonna 2010 perustettu kamarimusiikkiryhmä ja musiikkiyhdistys, joka konsertoi sekä tuottaa ja toteuttaa erilaisia musiikkiproduktioita ja konsertteja. Lammin kirkossa on saatu nauttia ryhmän esityksistä jo useamman vuoden ajan. Usein konsertin ajankohdaksi on valittu pyhäinpäivän seutu, mutta tänä vuonna yhtyettä on kuultu pääsiäisen ja joulukonsertissa.

Camerata Amoroso esiintyi Lammin kirkossa lauantaina. Kuva: Susanna Mattila

Camerata Amoroso esiintyi Lammin kirkossa lauantaina. Konsertissa esiintyivät sopraano Tia Svanberg, altto Paula Patosalmi, baritoni Marko Orvo, Anna-Mari Ablouh, viulu ja Kimmo Puunenä, piano. Kuva: Susanna Mattila

Viime keväänä Camerata Amoroson Suomen ensiesitykset Telemannin Matteus-passiosta kuultiin Lammilla ja Lahdessa. Viime lauantaina yhtye esitti ainoan joulukonserttinsa Lammin kirkossa.

– Lammilla on hieno kirkko ja hyvä yleisö, joten mielellämme tulemme tänne esiintymään, kertoo Tia Svanberg Camerata Amorososta.

Lauantain Kauneimmat joululaulut -konsertissa oli lammilaisittain erittäin vähän yleisöä, mutta esiintyjistä sitäkin mukavampaa.

– Yleisö tuntui olevan oikein vastaanottavaista ja ihanaa oli, että kaikki lauloivat mukana yhteislauluissa, Svanberg iloitsi.

Camerata Amoroson kevään ohjelmassa on Telemannin Matteus-passion esityksiä pääkaupunkiseudulla. Syksyllä Helsingissä Savoy-teatterissa ja Lahdessa Pikkuteatterissa esitetty Apteekkiooppera on pyydetty Narvan oopperafestivaaleille.

– Tammikuussa selviää, saammeko rahoitusta tälle projektille, Svanberg kertoo.

Adventin aikaan on kuulunut niin Lammilla kuin Hauhollakin useita joulukonsertteja. Lammilla on kuultu muun muassa Hämeenlinnan kaupunginorkesterin Adventtikonsertti sekä Pia Freundin ja Kalevi Kiviniemen konsertti. 20.12. on luvassa Lammin Laulun ja Laulupoppoon konsertti.

Myös Hauholla jouluista musiikkia on saatu kuulla ja kuullaan vielä. Kirkossa ovat esiintyneet muun muasssa Kyösti Mäkimattila joulukuun alkupuolella ja eilen lauantaina myyjäisten päätteeksi kuultiin lauluyhtye Dolcettia. Keskiviikkona Hauhon kirkossa esiintyy Sani yhtyeineen Joulun odotus -konsertissa.

Tuuloksessa adventin aika aloitettiin Markku Luolajan-Mikkolan Pyhiinvaellus-konsertilla. Marianne Kankaanmäen ja Katariina Markkulan joululaulukonsertti kuultiin 4. joulukuuta. Kauneimpia joululauluja laulettiin Tuuloksen kirkossa eilen sunnuntaina.

Paitsi kuunnella joulukonsertteja, on yleisöllä vielä mahdollisuus laulaa joululauluja. Kauneimmat joululaulut -tilaisuuksia on 15.12. Hauhon Kivituvalla ja Lammilla 16. ja 18.12.

Susanna Mattila
Lammille.fi

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.