Sunnuntai 03.12.2023
Nimipäivät: Meri, Vellamo

Tuuli:
 

Helposti lähestyttävää vartiointipalvelua Lammilta

Laki järjestyksenvalvonnasta muuttuu vuoden vaihteessa. Lait järjestyksenvalvonnasta ja vartiointiliiketoiminnasta korvataan yhdellä lailla yksityisistä turvallisuuspalveluista.

– Laissa yhdistyy kaikki mikä liittyy yksityisiin turvallisuuspalveluihin. Muutos on suuri, eikä vielä tiedetä onko se muutos parempaan vai huonompaan, toteaa Jouni Rantanen Produktori Oy:stä.

Produktorin yrittäjät Riina ja Jouni Rantanen ovat laajentaneet palveluvalikoimaansa vartiointiliikepalveluihin. Kuva: Susanna Mattila

Produktorin yrittäjät Riina ja Jouni Rantanen ovat laajentaneet palveluvalikoimaansa vartiointiliikepalveluihin. Kuva: Susanna Mattila

 

Käytännössä kaikilta turvallisuuspalveluja tarjoavilta toimijoilta vaaditaan jatkossa turvallisuusalan elinkeinolupa. Produktori haki tätä lupaa ensimmäisten joukossa, ja sai sen. Tiedossa on, että ihan kaikille lupaa hakeneille sitä ei ensimmäisellä hakukierroksella myönnetty.

– Ilman elinkeinolupaa ei saa ansiotarkoituksessa tai sopimusperusteisesti harjoittaa järjestyksenvalvontaa. Tosin tämä ei estä esimerkiksi urheiluseuroja järjestämästä talkoilla järjestyksenvalvontaa omissa tilaisuuksissaan. Mutta jos asiasta on sovittu jonkun muun tapahtuman järjestäjän kanssa, on kysymyksessä sopimusperusteinen toiminta, Rantanen selvittää.

Uuden lain ja saadun elinkeinoluvan myötä Produktori oy laajentaa palveluvalikoimaansa. Entiseen tapaan yritys tarjoaa tapahtumaturvallisuuspalveluja, mutta nyt myös vartiointiliikkeen palveluja. Yrittäjät Jouni ja Riina Rantanen toteavat, että turvallisuuspalvelut eivät ole pelkästään varakkaiden etuoikeus.

– Tarkoitus on tarjota vartiointiliikkeen palveluja helposti lähestyttävään hintaan eli vartiointipalvelu on kaikkien ihmisten saatavilla. Sen mahdollistaa se, että toimimme Lammilla. Ja kun olemme lähellä, ei hälytyksen tekemisestä kestä 45 minuuttia siihen, kun vartija on paikalla, Jouni Rantanen toteaa.

Lammilla on viime aikoina koettu rikosaaltoja, joiden ehkäisemisessä yksityinen vartiointipalvelu haluaa olla apuna. Jouni Rantanen toteaa, että varkaustapauksissa rikollisten toiminta-aika seudulla lyhenee, kun vartija liikkuu satunnaisen epämääräisessä järjestyksessä vartioitavien kohteiden välillä. Yritys ei kuitenkaan myy pelkkää vartijapalvelua.

– Hinnoittelu on moniportainen, jolloin palvelun voi valita oman tarpeen mukaan. Hintaan kuuluu aina maksuton turvallisuuspalvelun kartoitus. Vartijaliikkeen palveluilla voi saada muun muassa vakuutusyhtiöiltä alennusta vakuutusmaksuista, muistuttaa Riina Rantanen.

Uuden palvelun myötä yhtiössä on eriytetty turvallisuus- ja tapahtumapalvelut. Tapahtumaturvallisuuspalvelut ja vartiointitoiminta tapahtuu jatkossa Produktori Oy Security -markkinointinimellä ja tapahtuma- ja juhlasuunnittelupalvelut löytyvät Produktori Oy Events -nimen alta.

Produktorin ideologiaan kuuluu oman alueen elinvoimaisuuden ja vetovoimaisuuden kasvattaminen. Tarkoitus on myös työllistää lähiseudun ihmisiä tulevaisuudessa entistä enemmän.

– Tähänkin mennessä olemme työllistäneet pääasiassa lammilaisia järjestyksenvalvojia, Rantaset toteavat.

Susanna Mattila
Lammille.fi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.