Maanantai 02.10.2023
Nimipäivät: Valio

Tuuli:
 

Hauho sai oman ennen vanhaan -sivustonsa

– Hauho ennnen vanhaan -ryhmässä tarkastellaan Hauhon menneisyyttä kuvien ja niihin liittyvien tarinoiden kautta. Tunnistetaan paikkoja ja tapahtumia, kirjoittaa ryhmän perustanut Jouni Lehtonen ryhmän kuvauksessa.

– Jos hallussasi on ennen vuotta 2000 otettuja kuvia, postikortteja, esitteitä, lehtileikkeitä, videoita tms. Hauholta, niin tämä on niille oikea paikka.

Hauho ennen vanhaan -sivusto on julkinen foorumi, jossa voi jakaa ennen vuotta 2000 Hauholta otettuja valokuvia. Kuvakaappaus Facebook-sivusta

Hauho ennen vanhaan -sivusto on julkinen foorumi, jossa voi jakaa ennen vuotta 2000 Hauholta otettuja valokuvia. Kuvakaappaus Facebook-sivusta

Ryhmä on perustettu helmikuun 24.päivänä, ja tykkääjien määrä alkaa vähitellen hipoa sataa. Kuvia ryhmässä on julkaistu muun muassa Etelä-Hämeen Osuuskaupan pienoistavaratalotyyppinen myymälärakennuksesta vuodelta 1963 ja Rukkoilan kylän pelto- ja järvimaisemasta.

Ryhmässä suositellaan kuvien lataamista sivustolle kansioihin siten, että saman aihepiirin kuvia varten lisääjä luo oman kansionsa. Tämä auttaa kuvien löytämisessä myöhemmin. Kuvia voi myös lisäillä aiemmin luotuihin kansioihin.

Lehtonen mainitsee, että tekijänoikeudet on suotavaa muistaa, ja jos suinkin tiedetään, kuvaajan nimi on mainittava, samoin kuin se mistä materiaali on löytynyt.

– Valokuvan suoja-aika on 50 vuotta valokuvan ottamisvuoden päättymisestä ja valokuvateoksen 70 vuotta tekijän kuolinvuoden päättymisestä. Valokuvateos on valokuvaamalla tai valokuvaamiseen verrattavin tavoin valmistettu teos, Lehtonen muistuttaa.

– Kerro kuvasta kuvatekstissä mitä siitä tiedät, mieluummin liikaa kuin liian vähän. Sivustolla ei sallita mainoksia. Poikkeus on lisätietolähteiden antaminen, esimerkiksi kuvien sisältöä tukevan kirjallisuuden, museotoiminnan tms. kertominen. Kuvien kohdalla kannattaa myös muistaa, että internet on ”vapaa” maailma. Käytännössä myös lataamasi kuvat ovat vapaasti käytettävissä. Parhaimpia kuvia voidaan kuvaajan tai kuvan omistajan luvalla käyttää Hauhon pitäjänhistorian kuvituksessa. Oli ensin Hau hau ja sitten ho!

Lammille.fi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.