Maanantai 10.08.2020
Nimipäivät: Lauri, Lasse, Lassi
Lammi
Selkeää
19°C
Tuuli: 3 m/s P
 

Hämeenlinna pyytää ehdotuksia ympäristöpalkinnon saajaksi

Hämeenlinnan kaupungin kaupunkirakennelautakunta hakee ehdotuksia vuoden 2019 ympäristöpalkinnon saajaksi. Ympäristöpalkinto on myönnetty vuodesta 2002 lähtien. Ympäristöpalkinto voidaan antaa Hämeenlinnan kaupungissa tai Hattulan kunnassa toimivalle yksittäiselle ihmiselle, yhteisölle tai yritykselle, joka on esimerkillisellä toiminnallaan edistänyt kestävän kehityksen toteutumista.

Kaupunkirakennelautakunta pitää tärkeänä kestävää kehitystä edistävien hankkeiden ja aktiivisten toimijoiden esille tuomista. Ympäristöpalkinnon jakamisella on voitu lisätä kuntalaisten ympäristötietoisuutta ja edistää ympäristön huomioon ottavaa yritystoimintaa.

Ympäristöpalkinto on valokuvaaja Marjukka Vainion työ, Lilja Rubus, joka annetaan vuodeksi kiertopalkintona palkitun käyttöön. Kiertopalkinnon lisäksi palkintona on 500 euroa.

Ympäristöpalkintoehdotuksen tulee sisältää esitys palkinnon saajaksi perusteluineen sekä ehdotuksen tekijä yhteystietoineen. Ehdotuksia voivat tehdä kaikki asiasta kiinnostuneet 30.4.2019 saakka Hämeenlinnan kaupungin viranomaispalveluihin osoitteeseen PL 84, 13101 Hämeenlinna tai sähköpostitse kaupunkirakenne@hameenlinna.fi.

Vuonna 2018 ympäristöpalkinnon sai Renkajärven suojeluyhdistys ry, joka on toiminut monipuolisesti ja tavoitteellisesti Renkajärven tilan parantamiseksi. Lisäksi lautakunta antoi kunniamaininnan Hämeenlinnan Riistanhoitoyhdistykselle aktiivisesta ja tuloksellisesta toiminnasta pienpetojen vähentämiseksi osana Hattelmalanjärven lintuvesikunnostusta.

Ympäristöpalkinnosta löytyy tietoa Hämeenlinnan kaupungin kotisivuilta: www.hameenlinna.fi/ymparisto

Untulan ranta Matti Siivosen kuvaamana 19.7.2018.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.