Keskiviikko 15.07.2020
Nimipäivät: Rauni, Rauna
Lammi
Melkein pilvistä
12°C
Tuuli: 1 m/s PPI
 

Frisbeegolfradat toteutuvat Lammille ja Hauholle

Hämeenlinnan kaupunki rakentaa frisbeegolfradat Lammille Ormajärvenpuistoon ja Hauholle urheilukentän läheisyyteen. Kumpikin rata koostuu kuudesta frisbeegolfkorista. Ratojen rakentaminen toteutetaan heinäkuun aikana ja radat ovat käyttökunnossa heinäkuun 2019 loppuun mennessä.

V-päivän aloite tuotti vuonna 2018 tulosta: Nuoret myönsivät Lammille ja Hauholle yhteensä 12 000 euron määrärahan frisbeegolf-ratoja varten. Radat rakennetaan kuluvan kesän aikana.

Sivistys- ja hyvinvointilautakunnan puheenjohtajan paikalta tänä keväänä väistynyt Päivi Kankaanmäki kertoo, että paikan valinta Lammilla osui Ormajärvenpuistoon maaston helppouden vuoksi. Hän kertoo kiertäneensä discaajien kanssa myös Untulaa, Kalevalapuistoa ja Konnarin aluetta. Kankaanmäki toteaa, että Untula olisi monen mielestä ollut paras paikka radalle. Rahamäärä ja sen viimeinen käyttöpäivämäärä kuitenkin rajoittavat mahdollisuuksia.

Untulaan toki olisi saanut upean radan, mutta sen kustannusarvio olisi ollut moninkertainen. Alue vaatisi eräänkin lapun ja talkootunnin sekä ihan ammatti-ihmisen ajan, jotta homma hoituisi. Ajatuksen asteella frisbeegolfrata Untulaan vaatisi esimerkiksi Leader-rahan hakemista. Suunnittelussa olivat myös mukana Hakkalan liikunnanopettajat, jotka ainakin aikovat käyttää rataa. Tämän radan yksi hyvä puoli tulee olemaan se, että ikäihmistenkin on helpompi harrastaa, kun maasto on suhteellisen helppo,” hän sanoo.

Frisbeegolfradat ovat Hakkalan koulun ja Lammin lukion sekä Hauhon yhtenäiskoulun v-päivän aloitteita. Määrärahat frisbeegolfratojen toteuttamiseen myönnettiin vuoden 2018 nuorten huippukokouksessa.

Lammille.fi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.