Torstai 27.02.2020
Nimipäivät: Torsti
Lammi
Selkeää
-6°C
Tuuli: 3 m/s PI
 

Evolla valmistauduttiin elokuun Lammi-ralliin

Lammilla Evon metsäoppilaitoksen piha toimi viime lauantaina Lammin UA:n järjestämän harjoituskilpailun kilpailukeskuksena. Kilpailukeskuksessa varikkopäällikkönä työskennelleen Jukka Järvisen mukaan harjoituskilpailu järjestettiin erityisesti sellaisia kilpailijoita varten, jotka ovat aikovat osallistua elokuiseen Lahden EM Historic Rallyyn ja Lammi-ralliin.

– Harjoitusmahdollisuus on kätevintä järjestää seurakilpailuna, joka on avoin kaikille kiinnostuneille. Siksi täällä on osanottajia eri puolilta Suomea, Kotkaa ja Lohjaa myöten, Järvinen kertoi.

Jori Pihl ja Ville Virtanen olivat harjoittelemassa Lahti Historic Rally EM-kilpailua varten. Kuva: Susanna Mattila

B-mallin Asconalla vuodelta 1980 Lahden EM Historic Rallyyn aikoo osallistua myös Jori Pihl Haminasta. Pihl osallistui viime vuonna harjoituskilpailuihin Liesossa, mutta talven Lammi-ralliin osallistuminen jäi ulosajon myötä.

– Kunnostelin ja rakentelin vanhoja ralli-Opeleita. Sitten 11 vuotta sitten lähdin ajamaan, Hankiralli oli ensimmäinen rallini. Lähinnä talviralleihin olen osallistunut. Tässä oli viiden vuoden tauko välissä, mutta vuonna 2015 lähdin sitten uudestaan ajamaan. Ajan valikoidusti historic-ralleja ja SM-osakilpailuja, Pihl kertoo.

– Tämä on kolmas kerta, kun osallistun Lahden Historic Rallyyn. Kaksi kertaa olemme olleet luokassa neljänsiä ja yleiskisassa siinä 15. tienoilla. Olisihan se hauska parantaa omaa tulosta, hän jatkaa.

Harjoituskilpailu on Lahti Historic Rallyn osallistujille tilaisuus harjoitella ja testata autoa tulevaa EM-rallia varten. Kuva: Susanna Mattila

Lammin UA:sta mukana oli kaksikko Heikki Westerlund ja Hanna Valonen. Westerlundin mukaan harjoituskisassa oli tarkoitus testailla jarruja.

Hanna Valonen ja Heikki Westerlund lähtivät jarrujen testaus mielessä reitille. Kuva: Susanna Mattila

Harjoituskilpailussa ajettiin Juuvintietä ja koko ajan samaan suuntaan. Kilpailijat saivat päättää, ajavatko EK:n kerran vai useamman kerran peräkkäin.

Osallistujien määrä oli rajoitettu 30:n ja suunnilleen sen verran autokuntia paikalle ilmaantuikin. Lammin UA:n buffetti palveli kilpailijoita ja heidän huoltojoukkojaan, joista paikalle tullut väki suurimmaksi osaksi koostui. Lisäksi paikalla päivysti Lammin VPK:n ensivasteyksikkö.

Ajanottajana toimi Marko Lassila. Jokaisen kuljettajan täytyy pysähtyä maalilinjalle, jossa ajokorttiin merkitään aika. Kuva: Susanna Mattila

Harjoituskilpailussa oli varikkoalueella töissä kymmenkunta henkeä ja kun EK:lla talkoissa olleet lasketaan mukaan, talkoolaisten joukko kasvaa noin 30:n. Heistä viisi on aloittanut työt jo toukokuulla. Mukana harjoituskilpailussa oli muun muassa yksi Historic-rallisarjan kärkikuljettajista, Janne Levänen.

Jukka Järvinen on itse ajanut 146 rallia ja suunnitellut monen kilpailun reittejä. Kädessään hänellä on aikakortti ja tiekirja, joka harjoituskilpailussa on hieman riisutumpi kuin varsinaisissa kilpailuissa. Kuva. Susanna Mattila

Tästä linkistä pääset katsomaan harjoitusrallin tunnelmia maalialueelta.

Susanna Mattila
Lammille.fi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.