Lauantai 02.12.2023
Nimipäivät: Anelma, Unelma

Tuuli:
 

Ely-keskus lupaa paikata Mommilantietä

Lammin Yrittäjät on viime syksystä saakka pommittanut Ely-keskusta Mommilantien päälystevauroista. Vauriot sen kun pahenevat, mutta Ely-keskuksesta ei ole herunut vastauksia puhelinsoitoista ja sähköposteista huolimatta.

Sadesäällä Mommilantien montuissa voi kohta uida. Kuva: Susanna Mattila

Sadesäällä Mommilantien montuissa voi kohta uida. Kuva: Susanna Mattila

Lammin Yrittäjien puheenjohtaja Päivi Kankaanmäki kertoo olleensa useamman kerran puhelimitse yhteydessä Ely-keskukseen, mutta tiedonsaanti on ollut nihkeätä. Kun puhelinsoitot eivät tuottaneet tulosta, Kankaanmäki lähetti sähköpostilla pyynnön korjata Mommilantietä kirkonkylän kohdalla.

Vastaus saapui viime viikon lopulla. Siinä todetaan, että tie 3191 eli Mommilantie-Evontie ei ole tämän vuoden päällysteohjelmassa. Vastauksessa todetaan, että huonokuntoisia kohteita on riittämiin Ely-keskuksen alueella, eikä raha riitä läheskään kaikkien kohteiden korjaamiseen.

Vastauksessa kuitenkin luvataan, että ennen kuin tie saadaan mahdutettua alueurakkaan, päällystettä ylläpidetään “aktiivisella paikkaustoiminnalla”.

Mommilantie on Vääksyntien, Evontien ja Ronnintien tavoin maantie, jonka hoitaminen kuuluu Liikennevirastolle. Mommilantie kuuluu hoitoluokkaan TIb. Ely-keskuksen sivuilla todetaan, että liikennettä vaarantavat ja selvästi haittaavat vauriot, kuten reiät, halkeamat ja routaheitot korjataan paikkaamalla. Liikennettä vaarantavia reikiä ei sallita ja ajomukavuutta oleellisesti haittaavat vauriot korjataan 1–2 viikon kuluessa

Pahimmat vauriot Lammilla ovat taajama-alueella, joten ilmeisesti reiät eivät Liikenneviraston määritelmien mukaan vaaranna liikennettä. Ajomukavuudelle vaurioista on tällä hetkellä runsaasti haittaa, kun tie alkaa vähitellen muistuttaa kynnöspeltoa koko keskustaajaman mitalta.

Valtakunnallinen linjaus on, että vilkasliikenteisten teiden pintakunto turvataan ja muualla kunto heikkenee. Nykykunnon säilyttämiseksi rahoitus on riittämätön ja pidemmällä aikavälillä tilanne kestämätön, todetaan Ely-keskuksen nettisivustolla.

– Lisäksi olemme tehneet aloitteen Lammin liikenneympyrän siistimisestä Elyyn. Siitäkin tuli vastaanottokuittaus kolmisen kuukautta sitten, mutta mitään ei ole tapahtunut, tuskailee Päivi Kankaanmäki.

Sillä välin Lammin Yrittäjät valmistautuu Laidunkauden avaukseen, jota vietetään perinteiseen tapaan 27.5. klo 13–15.– Paikalle tulossa muun muassa kolmannen sektorin myyjiä ja toivomme taas kaikkien keskustan yrittäjien tulevan mukaan järjestämään lammilaisille mukavaa päivää erilaisin tempauksin, tarjouksin ja ohjelmanumeroin, usuttaa Kankaanmäki.

– Pian tulee jakoon myös paperinen Lammin puhelinluettelo. Se saadaan painosta ulos viikolla 21. Sitä jonkun verran päivitetty, joten tiedot pitäisi nyt olla tätä päivää. Tulevista tapahtumista voi paljastaa sen verran, että Lammin Yrittäjät on päättänyt järjestää Yrittäjäiltamat marraskuussa.  Ilmoittelemme siitä heti, kun ajankohta tarkentuu.

Susanna Mattila
Lammille.fi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.