Lauantai 03.06.2023
Nimipäivät: Orvokki, Viola
Lammi
Verrattain pilvistä
4°C
Tuuli: 5 m/s NW
 

Betlehemin Rauhantuli saapui Hämeeseen

Betlehemin Rauhantuli saapui lauantaina 24. marraskuuta Turkuun Ruotsista. Turussa liekki jakautui useaan lyhtyyn ja lähti matkaamaan ympäri Suomea. Tulen Ruotsista Suomeen järjesti Hämeen koulutusohjaajana tunnettu Anne “Herkku” Toukonen yhdessä rauhantuli-tiiminsä kanssa. Yksi liekki lähti lyhdyistä tänäkin vuonna kohti Hämettä partiojohtaja Kirsi “Kippara” Nurmisen kyydissä. Kippara kävi noutamassa liekin yhdessä liekinvartijan kanssa lyhtyynsä Humppilasta. Betlehemin Rauhantuli palaa jo myös Lammilla ja Hämeenkoskella.

Hämeenkoskella tuli luovutetttu seurakunnalle. Lammilla partiolaiset jakavat rauhantulta eteenpäin ensi viikolla. Jos tulen haluaa itselleen, sen voi saada esimerkiksi ottamalla yhteyttä Anja Vitieen.

– Tarkoitus on viedä rauhantuli Lammin kirkkoon kauneimpiin joululauluihin ensi sunnuntaina. Tarkoitus on myös jakaa tulta Evonkävijöiden hankkeen puitteissa, Vitie kertoo.

Betlehemin Rauhantuli palaa pienenä liekkinä lyhdyssä, mutta on jakautunut tuhansiin ja taas tuhansiin lyhtyihin matkallaan vuoden pimeimpänä aikana. Kuva: Hämeen Partiopiiri ry.

Betlehemin Rauhantuli palaa pienenä liekkinä lyhdyssä, mutta on jakautunut tuhansiin ja taas tuhansiin lyhtyihin matkallaan vuoden pimeimpänä aikana. Lammilla rauhantulen omaan lyhtyyn voi hakea Anja Vitieltä. Kuva: Hämeen Partiopiiri ry.

Jo yli tuhat vuotta on ikuinen tuli palanut Betlehemissä Jeesuksen syntymäpaikalla. Euroopan halki kulkeva rauhan ja valon viesti on perinne, joka alkoi vuonna 1986, kun itävaltalainen lapsi kävi ensimmäisen kerran hakemassa Betlehemistä liekin Itävaltaan. Tämän jälkeen tuli on lähetetty partiolaisten jakamana matkaan. Tänä vuonna liekki matkaa partiolaisten saattamana ainakin yli 30 Euroopan maahan.Liekki siirtyy hyvin perinteisesti kynttilästä kynttilään, joten pienellä liekillä on monta saattajaa ja näin liekki jakautuu helposti.

– Viime viikkojen huolestuttavat uutiset maailmalta ovat lisänneet ihmisissä huolta tulevaisuudesta ja rauhasta. Uskon, että Betlehemin rauhantuli viestii meille kaikille uskoa tulevaan ja sitä, että jokainen meistä voi muuttaa maailmaa paremmaksi paikaksi olla ja elää. Me partiolaiset olemme juuri niitä maailman muuttajia, rauhan ja ystävyyden rakentajia. Liekki ja sen eteenpäin kuljettaminen on pieni, mutta upea symbolinen teko, Hämeen Partiopiirin puheenjohtaja Riina Aspila toteaa.

Tänäkin vuonna partiolaiset ja Suomen Pyhän Yrjänän Partiokiltojen (SPYP) välittävät rauhanliekkiä ja sen ilosanomaa ympäri maan. SPYP on halunnut aktivoitua rauhanliekin levittäjänä Suomessa yhdessä Lounais-Suomen Partiopiirin kansainvälisen ja partioaatteellisen -jaoston kanssa jo monena vuonna. Hämeessä liekkii matkaa yhä useamman lippukunnan toimesta omaan seurakuntaan.

Betlehemin Rauhantulen liekistä voi käydä ihan jokainen sytyttämässä myös oman lyhtynsä ja jakaa tulta edelleen paikkoihin, joissa se ilahduttaa muita.

 

Lammille.fi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.