Tiistai 28.11.2023
Nimipäivät: Heini, Kaisla

Tuuli:
 

Athos-säätiön uusi flyygeli soi lauantaina

Athos-Säätiö järjestää Ronnissa Avointen ovien tapahtuman ja joulunajan myyjäiset lauantaina 10.12. Myyjäiset ja avoimet ovet alkavat klo 12 ja jatkuvat klo 16 saakka. Tapahtuman yhteydessä pianotaiteilija Rauno Jussila Lahdesta soittaa Athos-Säätiön uudella flyygelillä Beethovenia, Chopiniä, Rahmaninovia ja Schubertia. Sisäänpääsy on ilmainen, mutta ohjelmalehtisen hinnalla rahoitetaan flyygelin hankintakustannuksia.

Ronnissa, Athos-säätiön luostarikeskuksessa on avoimien ovien päivät ja ohjelmalliset myyjäiset ensi lauantaina. Kuva: Susanna Mattila

Ronnissa, Athos-säätiön luostarikeskuksessa on avoimien ovien päivät ja ohjelmalliset myyjäiset ensi lauantaina. Kuva: Susanna Mattila

Myyjäisissä on käsintehtyjä perinteisiä leivonnaisia ja käsitöitä. Athos-Säätiön kahviosta on saatavilla keittiömestari Rauno Puumalaisen omalla reseptillään tekemiä maukkaita munkkeja. Myös Säätiön Outlet-myymälä Doraki (”Lahjanen”) ja vanhain tavaroiden puoti Agora ovat auki, samoin Ortodoksinen kirjakauppa Filokalia.

Avoimien ovien päivänä on mahdollista tutustua ilmaiseksi myös Athos-Säätiön kolmeen taidenäyttelyyn, Kyllikki Suden laajaan lasitöiden näyttelyyn ”Lasi taipuu taitajan käsissä”, Björgvin Björgvinssonin ja Pirjo Aaltosen Islantia esittelevään valokuvanäyttelyyn ”Islanti valokuvien vuosien varrelta” ja venäläisen pappistaidemaalari Ioann Sotnikovin (von Stackelbergin) uusekspressionististen töiden näyttelyyn.

Athos-Säätiö on toiminut Lammilla jo 3½ vuotta kehitysvammaisten kuntoutuslaitoksen entisessä kiinteistössä. Säätiö pyrkii tekemään Suomessa tunnetuksi ortodoksista uskon- ja kulttuuriperintöä ja erityisesti Ortodoksisen kirkon merkittävintä hengellistä keskusta, Pohjois-Kreikassa sijaitsevaa Athosvuorta, jossa asuu 2600 munkkia kaikkialta maailmasta.

 

Lammille.fi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.