Torstai 01.06.2023
Nimipäivät: Teemu, Nikodemus
Lammi
Selkeää
5°C
Tuuli: 7 m/s NW
 

Alvettulan seutu valittiin asumisratkaisujen pilottialueeksi

Hämeen Kylät ry toteutti elo-syyskuun vaihteessa avoimen kylähaun, jolla etsittiin pilottikyliä löytämään Uusia asumisratkaisuja kyliin.

Elokuun infotilaisuudessa oli mukana kiinnostuneita kymmeneltä eri kylältä. Hakemuksia saatiin seitsemän. Kyläyhteisöjen hakemuksien kirjoittajina oli sekä kyläyhdistyksiä että koulujen vanhempainyhdistyksiä.

Asiantuntijaryhmä on valinnut mukaan viisi pilottikylää. Pilottikyliksi valittiin Alvettulan seutu Hämeenlinnan Hauholla, Kalkkinen Asikkalassa, Lepaa ja Tyrvännön niemi Hattulasta, Pilpalan kylät Lopelta ja Vähikkälä Janakkalasta

Alun perin oli tarkoitus valita neljä kylää. Asiantuntijaryhmä päätti valita viisi pilottikylää, koska hakemuksia vertaillessa viisi kylää täyttivät arviointikriteerit ja kaikkien viiden hakemukset olivat erinomaisia.

– Viisi pilottikylää ovat kaikki elinvoimaisia kyliä, joissa on palveluja kuten toimiva kyläkoulu ja osassa myös päiväkoti, kertoo kyläasiamies Elina Leppänen Hämeen Kylät ry:stä.

Kaikissa on aktiivinen kyläyhteisö ja tapaamispaikkoja kuten kylätalo, kahvilabaari tai kauppa sekä paikallista yritystoimintaa. Kylät ovat myös kaikki idyllisiä omalla tavallaan, sillä jokaisesta löytyy arvokkaaksi luokiteltua vanhaa rakennettua kulttuuriympäristöä ja/tai maisema-aluetta.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.