Perjantai 28.02.2020
Nimipäivät: Onni
Lammi
Selkeää
-3°C
Tuuli: 4 m/s PPL
 

Aitaa ympärille, ennen kuin purku alkaa

Lammin hyvinvointikeskuksen rakentaminen on alkanut vanhan päiväkotirakennuksen purkamisen valmistelulla. Tänään tiistaina rakennuksen ympärille tuotiin aitaelementtejä. Ilmeisesti tarkoitus on aloittaa purkaminen ennen kuin tervapääskyt aloittavat pesinnän talon räystäiden alla. Tänä keväänä muun muassa Yle uutisoi tervapääskyjen pesinnän siirtäneen vanhan koulun purkutöitä.

Tervapääskyt ovat nykyään Suomessa erittäin uhanalainen laji yhdessä törmäpääskyn ja räystäspääskyn kanssa. Ylen jutun mukaan Sysmässä on suhtauduttu hyvin purkutyön siirtymiseen. Lisäksi tervapääskyille on rakennettu uusia koteja lähellä olevaan rakennukseen.

Vanhan päiväkodin ympärille rakennetaan aitaa.

Vanhan päiväkodin ympärille rakennetaan aitaa. Kuva: Susanna Mattila

Uudisrakennus rakennetaan Lammin keskustaan osoitteeseen Isolukkarintie 2 B. Rakennus valmistuu syyskaudella 2020. Hankkeelle saatu ARA:sta ehdollinen varaus avustukselle ja korkotukilainalle.

Lammin hyvinvointikeskus on palvelujen ja asumisen kokonaisuus, jossa ikääntyvä lammilainen voi asua osana tuttua yhteisöään hyvää ikääntymistä tukevassa asuinympäristössä hyvinvointia, hoivaa ja hoitoa tuottavien toimijoiden toimiessa yhdessä.

Lammin hyvinvointikeskuksen asunnoista suurin osa on yksiöitä. Esteettömiksi suunniteltuihin asuntoihin tulee oleskelu- ja makuuhuonetilan lisäksi keittiö, eteinen ja tilava kylpyhuone. Jokaisessa asunnossa on myös parveke.

Uudisrakennuksen pääsuunnittelijana toimii Ajan Arkkitehdit Oy ja arkkitehti Asko Kaipainen, jonka käsialaa kaupungin nettisivuilla olevat havainnekuvat uudisrakennuksesta ovat.

Toinenkin purkukuntoinen talo on saanut Lammilla aidat ympärilleen. Linjatien taloröttelön ympärillä aidat ovat olleet jo reilun viikon.

Linjatien ränsistynyt kerrostalo on ympäröity aidalla.

Linjatien ränsistynyt kerrostalo on ympäröity aidalla. Kuva: Susanna Mattila

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.