Maanantai 02.10.2023
Nimipäivät: Valio

Tuuli:
 

Adventtikalentereilla tukea paikalliselle partiotoiminnalle

Partiolaiset ovat aloittaneet adventtikalenterien myynnin tällä viikolla. Adventtikalenterien myyntituotto menee kokonaisuudessaan partiotoimintaan, ja suurimman osan siitä saavat paikalliset lippukunnat. Lammin Evonkävijöiden reippaat myyjät olivat liikkeellä jo heti alkuviikosta.

Monelle partiolaisten adventtikalenteri on se ainoa oikea kalenteri, sillä sen ensimmäinen luukku avataan ensimmäisenä adventtina. Tänä vuonna ensimmäinen adventti on 27.11.

Partiolaiset keräävät jälleen varoja toimintaansa myymällä joulukalentereita ja -kortteja. Kuva: Susanna Mattila

Partiolaiset keräävät jälleen varoja toimintaansa myymällä joulukalentereita ja -kortteja. Kuva: Susanna Mattila

Partiolaiset käyttävät adventtikalenterien myynnistä saatuja tuloja esimerkiksi partiovarusteiden hankkimiseen, leirimaksuihin ja -matkoihin tai kokoontumispaikan kunnostamiseen. Partiolaisten adventtikalenteri valmistetaan Suomessa ja kalenterille on myönnetty Avainlippu-merkki.

Lammin Evonkävijät myyvät kalentereita kauppojen eteisissä sekä ovelta ovelle myyntinä. Vastaanotto on ollut tänä vuonna oikein hyvä ja kalenterit ovat menneet mukavasti kaupaksi. Partiolaisia voi bonata tulevana viikonvaihteena muun muassa Hämeenkosken S-marketissa ja Tuulosessa sekä Lammin joulunavaustapahtumassa.

Partiolaiset osallistuivat aktiivisesti juuri päättyneeseen Yhteisvastuukeräykseen. Keräyksen tuotoilla ehkäistään nuorten syrjäytymistä partiotoiminnan avulla eri puolilla Suomea. Tuotot ohjataan paikallistasolla toteutettaviin hankkeisiin ja niiden tukemiseen. Hankkeiden tavoitteena on saada mukaan mahdollisimman paljon niitä nuoria, joilla harrastusta ei ole; esimerkiksi erityistä tukea tarvitsevia tai vähävaraisista perheistä tulevia lapsia ja nuoria sekä maahanmuuttajia.

Partiolaisten Yhteisvastuu-hankkeen ohjausryhmän puheenjohtajana toimii Helsingin kaupungin nuorisotoimenjohtaja Tommi Laitio. Laitio näkee, että harrastamisella on suuri rooli nuoren elämässä.

 – Harvan asian vaikutus nuoren hyvinvointiin on niin suuri kuin harrastuksen. Harrastuksissa nuori oppii uusia asioita, saa uusia ystäviä, hänen itsetuntemuksensa paranee ja hänen elämäänsä tulee uusia luotettavia aikuisia. Partiolaisten hankkeet todistavat, että partiossa on halua ja kykyä katsoa maailmaa tuorein silmin ja reagoida muutokseen. Näillä hankkeilla Suomesta ja partiosta tulee reilumpi paikka, Laitio uskoo.

Partiotoiminnan lähtökohta on yhdessä kavereiden kanssa tekeminen. Porukalla asioita tehden opitaan tietoja ja taitoja, jotka auttavat elämässä pärjäämisessä.

– Partio tarjoaa yhteisön ja turvallisen kasvuympäristön, jonka jokainen nuori tarvitsee. Yhteisvastuun myötä kokeilemme ensimmäistä kertaa partiossa näin suoraan rahoitusohjausta, jotta mahdollisimman moni uusi lapsi ja nuori pääsisi mukaan, Suomen Partiolaisten puheenjohtaja Anna Munsterhjelm kertoo.

Partio on ollut evankelis-luterilaisen kirkon Yhteisvastuukeräyksen kotimaan kohde vuonna 2016. Keräys tuotti yhteensä 3 458 278,70 euroa. Keräyksen tuotoilla tuetaan Kirkon Ulkomaanavun kautta ammattikoulutusta Ugandassa sekä kotimaassa partiolaisten nuorten syrjäytymistä ehkäisevää työtä. Partion Yhteisvastuuhankkeiden avulla etsitään 100 uutta tapaa tehdä partiota.

Lammille.fi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.