Lauantai 02.12.2023
Nimipäivät: Anelma, Unelma

Tuuli:
 

Smoothieita ja hyllytystä tet-harjoittelussa

Hakkalan koulun 8-luokkalaiset ovat olleet tällä viikolla tutustumassa työelämään lammilaisissa yrityksissä. Karola Vuorinen ja Katri Friman olivat kyselleet harjoittelupaikkaa toisistaan tietämättä samasta paikasta, Parturi-Kampaamo Jadesta.

– Minulla harjoittelupaikan etsiminen jäi vähän viime tippaan, niin sitten kysyin Hannalta, joka on minun tätini, Karola kertoo.

Karola Vuorinen ja Katri Friman tarjoilivat Parturi-Kampaamo Jaden asiakkaile smoothieita torstaina. Kuva: Susanna Mattila

Karola Vuorinen ja Katri Friman tarjoilivat Parturi-Kampaamo Jaden asiakkaille smoothieita torstaina. Kuva: Susanna Mattila

Katri puolestaan oli ehtinyt jo kysellä muutamasta paikasta. Aivan uppo-outoja tytöt eivät toisilleen olleet, vaikka eivät samalla luokalla olekaan. He ovat ehtineet opiskella muun muassa liikuntaa, käsitöitä ja kotitaloutta samassa ryhmässä.

Jadessa tytöt olivat saaneet muun muassa järjestellä papiljottirullia, pestä ikkunoita ja tehdä muutakin siivousta. Torstaina he saivat järjestää smoothietarjoilun asiakkaille ja muille liikkeessä piipahtaneille.

– Tosi monipuolisia tehtäviä olemme saaneet tehdä. Maanantaina laitoimme rairuohoa kasvamaan, sitten on saatu siivoilla ja kokkailla smoothieta, tytöt totesivat.

Koululaisille tet-harjoittelu on paitsi vaihtelua arkiseen koulunkäyntiin, myös hieno mahdollisuus kokeilla erilaisten työtehtävien tekemistä. Parhaimmillaan tet-harjoittelussa löytyy jo hiukan viitteitä siitä, mitä voisi sitten isona tehdä. Tai ainakin suuntaa siihen, missä haluaa yhdeksännen luokan tet-harjoittelun tehdä.

Näin oli käynyt K-market Mallaksessa tet-harjoittelussa olleille Samu Engmanille ja Pekka Laineelle. Samulle tet-paikan valinta oli helppoa, sillä oma isä, Tony Engman työskentelee samassa kaupassa. Samu kertoi viihtyneensä kaupan töissä hyvin.

Samu Engman ja Pekka Laine hyllytyspuuhissa K-market Mallaksessa. Kuva: Susanna Mattila

Samu Engman ja Pekka Laine hyllytyspuuhissa K-market Mallaksessa. Kuva: Susanna Mattila

– Täällä on ollut tosi kivaa, voisin tulla uudestaankin harjoitteluun, Samu Engman kertoi.

Pekka Laineella ei ollut etukäteen käsitystä kaupassa työskentelystä. K-kauppa oli vain yksi paikka, josta harjoittelupaikan voisi saada. Hän totesikin, että seuraava harjoittelupaikka voisi olla jotain muuta kuin kaupan alalta. Sujuvasti näyttivät kuitenkin Suffeli-pussit siirtyvän rullakosta myyntihyllyyn.

Susanna Mattila
Lammille.fi

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.