Maanantai 25.09.2023
Nimipäivät: Kullervo

Tuuli:
 

Seurakuntayhtymältä 37.000 euron lahjoitus Ukrainaan

Hämeenlinnan seurakuntayhtymän yhteinen kirkkoneuvosto on päättänyt lahjoittaa krematorioista kierrätetyistä metalleista saadut varat ukrainalaisten avuksi.

Hyväntekeväisyyteen lahjoitetaan yhteensä 37.459,56 euroa. Avustuskohteina ovat Hämeenlinnan Ukraina-keskus ry ja Suomen Punaisen Ristin katastrofirahasto, joista molemmat saavat 18.729,78 euron suuruisen lahjoituksen.

Kierrätetyt metallit ovat peräisin arkuista ja vainajiin asennetuista hammas- ja ortopedisistä istutteista. Tuhkaamisen yhteydessä tuhkasta erotetaan erikoismetallit, jotta niitä ei joutuisi maaperään.

Metallien kierrätyksen on hoitanut erityisesti krematorioiden metalleihin erikoistunut norjalainen  Fönix Mi/jö AS.

Yritys noutaa metallijätteet krematoriosta, lajittelee erityyppiset metallit ja toimittaa ne eteenpäin käsiteltäviksi ja uusiokäyttöön. Nyt lahjoitettava summa on saatu noin kolmen vuoden aikana kerätyistä metalleista.

Hämeenlinnan seurakuntayhtymän muodostavat Hauhon, Hämeenlinna-Vanajan, Kalvolan ja Lammin paikallisseurakunnat.

Seurakuntayhtymä huolehtii seurakuntien talous- ja henkilöstöhallinnon tehtävistä sekä hautaustoimesta ja kiinteistöistä.

Seurakuntien jäsenmäärä on yhteensä yli 50.000 ja vakituisia työntekijöitä on 140, kesäkuukausina noin 200. Toimintamenoihin käytetään vuodessa 12 miljoonaa euroa.

Seurakuntayhtymän yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtaja on Lammin kirkkoherra Heli Ulvinen.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.