Maanantai 25.09.2023
Nimipäivät: Kullervo

Tuuli:
 

Moottoriöljyn katkua ja bensan käryä

Kostilantien alkupäässä on Mattilan Tarjan omistaman kiinteistön autotallissa melkoinen tungos. Paikalla on normaalin miehityksen,  14 nuoren miehen ja kahden ohjaajan lisäksi vanhempia, vuorottelevia ohjaajia ja yksi Tuuloksen 4H-yhdistyksen hallituksen jäsen. Sohville on tunkua, ja kahvikupilliset tekevät kauppaansa. Pajalaiset keskittyvät rassaamaan omia mopedejaan. Pullavati pajan perällä vaikuttaa hupenevan kuin itsestään.

Moottoripajalla tehdään yhdessä, oltiin luokkakavereita koulussa tai sitten ei. Kuva: Susanna Mattila

Moottoripajalla tehdään yhdessä, oltiinpa koulussa luokkakavereita tai sitten ei. Kuva: Susanna Mattila

Outi Ranki Tuuloksen 4H:sta kertoo, että tavallisena pajailtana paikalla on aina vähintään kaksi aikuista. Yleensä Outi tai jopo-ohjaaja Alina Tamsi tulee avaamaan ovet, vetäjistä Matti Vuorinen tulee seuraavaksi ja Juha Jokinen kuuden jälkeen, kun töiltänsä ehtii. Ilta alkaa viideltä ja valot sammutetaan yhdeksän aikaan.

– Tällä hetkellä pajassa on 14 poikaa, tytötkin olisivat tervetulleita. Suurin osa on ollut mukana alusta saakka. Enimmäisrajana on pidetty 15, sitten alkaa tulla seinät vastaan, Ranki toteaa.

– Keväällä kun ilmat lämpiävät, ovi voidaan pitää auki ja töitä voidaan tehdä pihassakin, sanoo Matti Vuorinen.

Moottoripajan uutterat ohjaajat, Matti Vuorinen ja Juha Jokinen ovat lähes joka viikko paikalla. Kuva: Susanna Mattila

Moottoripajan uutterat vapaaehtoiset ohjaajat, Matti Vuorinen ja Juha Jokinen ovat lähes joka viikko paikalla. Kuva: Susanna Mattila

Moottoripajalla saa tehdä ihan oikeita hommia ja käyttää työkaluja. Illan aikana ehtii saada paljon aikaan, ja hommia tehdään yhdessä oltiinpa koulussa samalla tai eri luokalla. Aikuisten tehtävä on olla tarvittaessa avuksi. Vuorinen toteaa, että toiminta on lähtenyt hyvin käyntiin ja paikka on edelleenkin toimintaan hyvä.

Vuorisen mukaan pajalla on jo kaikki muut työkalut, paitsi autonosturi. Mikä on toisaalta hyvä, koska sille ei ole tilaa. Suurin osa työkaluista on saatu lahjoituksena, osa on ostettu itse tienatuilla rahoilla. Rahaa on tienattu muun muassa kunnostamalla ja huutokauppaamalla polkupyöriä ja peltoauto.

– Rahaa on kerätty myös retkiä varten. Viimeksi käytiin poikien kanssa Würthin tehtaalla tutustumiskäynnillä, Vuorinen kertoo.

Jesse Salomaa ja Martin Läderach selvittävät sytytyspuolen vikaa yhdessä. Kuva: Susanna Mattila

Jesse Salomaa ja Martin Läderach selvittävät sytytyspuolen vikaa yhdessä. Kuva: Susanna Mattila

Kolmatta vuotta toimiva moottoripaja on osoittautunut tarpeelliseksi ja porukalla on hyvä henki. Osallistujista ei ole pulaa, lähinnä ohjaajista. Niitä pajalle toivotaankin mukaan, vaikka vain satunnaisiksi kerroiksi.

– Ei ole pakko sitoutua tulemaan paikalle joka viikko. Tuuraajille olisi käyttöä, ihan siltäkin varalta että joku sairastuu tai tulee joku muu este, Vuorinen toteaa.

MtPaja_3

Outi Ranki, Kim Malmström ja Alina Tams toivovat lisää ohjaajia mukaan moottoripajan toimintaan. Ohjaajia on hyvä olla varalla esimerkiksi sairastumisten varalta. Ymmärrys moottoreista katsotaan eduksi mutta ei pakolliseksi. Kuva: Susanna Mattila

Susanna Mattila
Lammille.fi 

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.