Tiistai 28.11.2023
Nimipäivät: Heini, Kaisla

Tuuli:
 

Lammin Tiina tekee suuria asioita

Linnan klinikan toimitusjohtaja, Tiina Halinen on omaa sukuaan Lehtonen. Siis ehta lammilainen, joka aloitti koulutiensä Konnarilla, jatkoi Hakkalan yläasteelle ja Lammin lukioon.

– Olin lapsena enemmänkin syrjäänvetäytyvä, enkä niin kovin sosiaalinen, Tiina kertoo.

tiina_halinen

Tiina Halinen johtaa Linnan klinikan konsernia. Hän on perustanut Linnan sairaalan ja Tuulosen sivutoimipisteen. Vapaa-ajallaan hän viettää aikaa perheen kanssa ja harrastaa crossfitiä. Kuva on otettu Linnan sairaalan heräämössä. Kuva: Susanna Mattila

 

Yhdeksännellä luokalla tapahtui muutos. Luokanvalvojana Tiinan luokalla oli musiikinopettaja Teppo Koskinen. Hänen johdollaan koululaiset sävelsivät omia biisejä, ne levytettiin ja esitettiin yhdeksäsluokkalaisten bändikonsertissa.

– Tuomisen Jenni sävelsi yhden biisin ja hän oli sitä mieltä, että minä laulan sen. En tiennyt, että osaan laulaa. Mutta osasin ja nautin esiintymisestä. Lukioaikana olin musikaalissa kahtena vuotena, toisena vuonna pääosassa. Noina vuosina puhkesin kukkaan, löysin estradin ja nautin edelleenkin olla esillä, hän kertoo.

Musikaalilla on edelleen vaikutusta. Hän muistaa, kuinka musikaalin kulissit ja roolivaatteet pakattiin bussiin ja kierrettiin ympäri maakuntaa esiintymässä. Koko musikaali kiertueineen oli merkittävä asia ryhmäytymisenkin kannalta.

Niinpä musikaalin vaikutus näkyy edelleen tämän päivän elämässä. Vuoden alussa Tiina oli perustamassa Kauppakeskus Tuuloseen Linnan klinikan sivutoimipistettä. Hän muun muassa soitti koulukaverilleen ja musikaalissakin mukana olleelle lääkäri Saija Pesoselle ja pyysi häntä mukaan Linnan klinikan toimintaan ammatinharjoittajana.

– Saija hieman empi puhelimessa, mutta sovimme kuitenkin tapaamisesta. Sitten kun näimme, hän lensi kaulaani ja hihkaisi, että sinäkö se olitkin, Tiina kuvailee kohtaamista.

Sen jälkeen keskustelut yhteistyöstä olivatkin aivan uudella pohjalla. Musiikki on edelleenkin osa Tiinan elämää. Hän esiintyy perhejuhlissa ja muissa tilaisuuksissa.

– Musikaalin ja musiikin kautta löytyi esiintymisen ilo. Kouluaikana en vielä tajunnut, miten mun juttuni esiintyminen ja esillä olo on, ja kuinka merkittävällä sijalla se tulee olemaan elämässäni, hän toteaa.

Voimannostoa Risto Mäen valmennuksessa. Lammilla Tiinan elämässä liikunta sai myös yllättävän suuren roolin. Hän kertoo aloittaneensa kuntosaliharrastuksen, samaan tyyliin kuin kuka tahansa aloittaa kuntosalilla käymisen.

– Kolo Gym Boysin jäsenet katselivat touhujani salilla. He totesivat, että likkahan nostaa hirveitä painoja. Sieltä sitten ehdotettiin, että jospa alkaisin treenata tosissaan. Sain valmentajaksi Risto Mäen ja niin sitten kilpailin SM-tasolla voimannostossa, Tiina kertoo.

Nykyisin hänen lempilajinsa on crossfit. Kolmas merkittävä Lammiin liittyvä asia on vanhempien yrittäjätausta. Isä Veikko Lehtonen toimi rakennusalan yrittäjänä ja äiti Anna-Liisa Ronnin pääemäntänä. Yrittäjämäisen työnteon mallin hän sai siis vahvasti jo kotoa. Tiina opiskeli ensin leikkaussalisairaanhoitajaksi, myöhemmin hän on opiskellut liiketaloutta ja johtamista – ja opiskelee edelleen.

– Paikoillaan pysyminen ei sovi minulle, hän toteaa hymyillen.

Linnan klinikalle hänet pestattiin perustamaan Linnan sairaalaa, jonka jälkeen hän on jatkanut Linnan klinikan konsernin toimitusjohtajan tehtävässä. Hän asuu Tervakoskella miehensä ja kolmen lapsensa kanssa. Lapset ovat jo kukin toisella kymmenellä. Lammille hän tulee aina mielellään.

– Kun olin käymässä Tuulosessa Linnan klinikan sivutoimipisteen perustamisasioissa, S-marketin kassalla näin Pekkasen Helenan. Hän jätti kassit siihen, ja tuli halaamaan. Hän sanoi, että on seurannut tekemisiäni ja ajatelleensa, että siellä se Tiina tekee suuria asioita, Tiina kertoo yhdestä mieleen painuneesta kohtaamisesta.

– Esimerkiksi Lammin S-marketissa ostoksia tehdessä tulee usein tuttuja vastaan. Silloin tuntuu, että aika on pysähtynyt ja kaikki on niin kuin ennenkin.

Susanna Mattila (Lammille.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.