Sunnuntai 04.06.2023
Nimipäivät: Toivo
Lammi
Pilvistä
8°C
Tuuli: 3 m/s WNW
 

Lammin Kotiseutulehti myyntipisteisiin tänään

Lammin Kotiseutulehti on vuonna 2020 yhtä tuhti lukupaketti kuin aikaisempinakin vuosina, olkoonkin että korona on yrittänyt lopettaa kaikki kokoontumiset ja sitä myöten kirjoitusten aiheet.

Lammilla on kuitenkin tapahtunut paljon vuoden mittaan, ja pitäjän rikkaassa historiassa riittää loputtomasti mielenkiintoisia aiheita artikkeleille.

Lammin Kotiseutulehti on 76-sivuinen lukupaketti, jonka aiheista pääjutuksi nousi torppareiden itsenäistymisen 100-vuotismerkkipaalu. Aiheesta kertoo torppareiden yhteisössä Alvon kylässä syntynyt ja kasvanut Veikko Waldén.

Maanmittausinsinööri Juha Riihiranta on paneutunut Hakkalan tilan vaiheisiin. Etenkin nuoremman polven lammilaisille, jotka käyvät Hakkalan koulua, on hyvä muistuttaa nimen taustalla olleesta suuresta maatilasta. Nuoret kirjoittajat ovat tällä kertaa partiolaisia, joiden aiheena on 60-vuotias partiotoiminta Lammilla.

Lehti luotaa jälleen myös nykypäivää, josta keskiöön nousevat lammilaislähtöiset ihmiset, lammilaiset harrastukset ja yhdistystoiminta. Oma sijansa on tietenkin Lykyn omilla suurilla asioilla ARS Peltolehto -taidenäyttelyllä sekä Lammin raitin vaiheita -valokuvakirjalla, joka julkaistiin Jaakon päivänä heinäkuussa Lammin Soittokunnan säestyksellä.

Lehden kansikuvassa on Kuljetusliike E.Salon jouluvaloin koristellut kuorma-autot, jotka toivat valoa pimeyteen joulun alla 2019. Kuvan on ottanut Matti Siivonen. Taitavasta sivuntaitosta vastaa jälleen graafikko Maarit Vuoritie. Lehti on painettu Viljandissa ja siitä on otettu 700 kappaleen painos.

Lammin Kotiseutulehden myynti aloitetaan maanantaina myyntipaikoissa, joita ovat tuttuun tapaan Lammin kirjasto-palvelupiste, Lammin pankit, Kukkakulma ja Kukkakimara Tuulosessa.

Uutta on, että Lykky on saanut Hämeenlinnan kaupungilta luvan pitää myyntipistettä Peltolehdon talossa kahden viikon ajan. Talon osoite on Lamminraitti 22 A. Kotiseutulehden lisäksi myynnissä on Lammin raitin vaiheita -kirjaa sekä Pauli Riihilahden tällä viikolla painosta tullutta kirjaa Oveen koputettiin yöllä Lammin juutalaispakolaisista Porraskosken kylässä jatkosodan aikana.

Peltolehdossa lehti- ja kirjaostoksia tekevien kesken pidetään Lykyn jouluarpajaiset. Pääpalkintona on Eero Pöyhtärin kevättunnelmainen maalaus. Kirjamyynti on avoinna iltapäivisin kello 16 – 19 maanantaista perjantaihin aina 18.12. saakka.

Uutta on myös, että lammilaiset marketit ottavat lehden valikoimiinsa.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.